Jasno
34°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Po transgender víťazkách je tu ďalší šok! Korunku získala morbídne obézna kráska!
Zdielať na

Po transgender víťazkách je tu ďalší šok! Korunku získala morbídne obézna kráska!

Zdroj: Instagram/SM

Veľkou skúškou tolerancie je udelenie titulu Miss Alabama 2024 vyše 150 kg vážiacej finalistke Sare Milliken (2). Na tretí pokus sa jej splnil sen, o ktorom snívala osem rokov. Mnohých to však, podobne, ako keď titul Miss Maryland udelili transgender súťažiacej, rozčúlilo. Na sociálnych sieťach sa spustila proti Sare vlna odporu, ba až brutálnych útokov. Zdá sa, že to ustála, ale varuje, že podobné hejty môžu mnohých psychicky celkom položiť.

​Tým, ktorí sledujú súťaže Miss, bolo až doteraz jasné, že všetky účastníčky spĺňajú pomerne prísne kritériá krásy, medzi ktoré patrí aj štíhlosť. Udelením titulu Miss v Alabame morbídne obéznej Sare, sa odhalil rozpor v pravidlách  tejto súťaže oproti klasickým. V súťaži Miss USA kladie dôraz na prehliadku v plavkách so zameraním na štíhle krivky súťažiacich. Naproti tomu v Miss Amerika nie je súťaž v plavkách a okrem iných kategórií obsahuje talentovú šou. Milliken bola korunovaná v súťaži National American Miss (NAM), ktorá oceňuje zručnosti, komunikáciu a sebadôveru pred fyzickým vzhľadom, s dôrazom na vnútornú krásu osobnosti.

Miss Alabama USA 2024 sa stala Diana Westhoven, súťaž Miss America Alabama sa ešte nekonala. Na Saru Milliken sa začali prostredníctvom sociálnych sietí valiť nechutné urážky, že jej víťazstvo je hanba, aj že fandiť obezite je šialené, ale opakovala sa aj myšlienka, že je to facka do tváre mladým dievčatám, ktoré tvrdo pracujú na svojej figúre. Sara sa na Facebooku bránila. "Nedokážem pochopiť ľudí, čo si myslia, že kyberšikana je v poriadku. Mohla by som sa vzdať titulu, skryť svoju tvár a prestať uverejňovať príspevky na sociálnych sieťach. Hovorím ale, sledujte ma, ako slúžim svojej komunite...každému hejterovi ukážem, prečo môžem a mala by som byť držiteľkou titulu," odkázala sebavedomo.

Výhra Sary spôsobila rozruch:

"Poviem úprimne, dostalo ma to asi na päť minút. Slová môžu bolieť, aj keď sú online. Ale vždy som chcela šíriť pozitivitu a aj v tejto pozícii chcem robiť presne to. Bez ohľadu na to, ako vyzerá vaše telo, bez ohľadu na to, odkiaľ pochádzate, môžete urobiť čokoľvek, čo si zaumienite," vysvetľovala Milliken, ktorá sa nedala odradiť kritikou a pripravuje sa na národné finále na Floride počas Dňa vďakyvzdania. Napriek obrovskej kritike za ňou stojí veľa priaznivcov, ktorí oceňujú jej láskavosť, odvahu a vytrvalosť. Tejto súťaže sa zúčastnila už po tretíkrát. Mnohí kvitujú, že jej víťazstvo je oslavou rozmanitosti v súťažiach krásy, v našich končinách ale zrejme pochopí toto víťazstvo len málokto.

Najčítanejšie