Jasno
28°
Bratislava
Paulína
22.6.2024
Smutný koniec nevyliečiteľne chorej herečky! Niekdajšiu hviezdu komédií už nebaví žiť...
Zdielať na

Smutný koniec nevyliečiteľne chorej herečky! Niekdajšiu hviezdu komédií už nebaví žiť...

Archívna reportáž

Na skvelú komediálnu herečku Christinu Applegate (52), známu napríklad zo seriálu Ženatý so záväzkami, zosiela od roku 2008 osud ťažké skúšky. Vtedy jej oznámili, že má rakovinu prsníka. Pre istotu ale podstúpila obojstranné odstránenie prsníkov a neskôr si nechala odstrániť aj vaječníky a vajíčkovody. Rakoviny sa síce zbavila, ale v roku 2021 jej diagnostikovali autoimunitné ochorenie - sklerózu multiplex. Život osôb s týmto postihnutím má svoje úskalia, ale neznamená to, že nemôže byť šťastný. Christina sa snaží chorobu prekonávať humorom, no má aj ťažké chvíle.

​Aktuálne sa americká herečka v podcaste s kolegyňou Jamie Lynn Sigler (43) úprimne rozhovorila o tom, aké je to existovať s roztrúsenou sklerózou. Priznala, že trpí depresiami a nebaví ju už ani žiť. Sigler pre ňu má pochopenie, sama už dvadsať rokov zvádza boj s týmto ochorením, pri ktorom vlastné imunitné bunky napádajú mozog a miechu, čo vedie k symptómom ako je stuhnutosť svalov, problémy s chôdzou a rozprávaním.

Podporu našla u svojej kolegyne Jamie Lynn Sigler, s ktorou spustili v marci podcast s názvom MeSsy. V najnovšej epizóde otvorene prehovorila o depresii, ktorá ju sužuje. "Nebaví ma žiť. Nebaví ma to. Už ma nebavia veci," zúfala si Applegate zo svojej situácie a dodala, že je "veľmi nahnevaná na svoju chorobu". Sigler ju utešovala, ale priznala, že je "ťažké žiť v tele so zdravotným postihnutím". Christina spomenula svoje vystúpenie na udeľovaní cien Emmy v januári, keď ju na pódium priviedol moderátor Anthony Anderson. "Bol to najťažší deň v mojom živote," uviedla.

Dočkala sa aj svojej hviezdy:

"Začalo to o 11. dopoludnia a domov som sa vrátila až o večer pol desiatej. Myslím, že som potom dva dni spala. Nevedela som fungovať," dodala Christina Applegate. "Momentálne som v depresii, akú som myslím nepociťovala už roky. Nikdy nie je dobrý deň, máš len pos*ané dni. Bez pomoci nezídeš schody, máš problém sa osprchovať, cítiš sa osamelá. Fakt ma to nebaví," dala najavo svoju nechuť zo života. Chystá sa k psychoterapeutovi, ktorému sa vyhýba odvtedy, čo jej stanovili diagnózu RS, aby sa tam nerozplakala. Cíti sa pohodlnejšie, keď si so smiechom zo seba uťahuje. Sigler jej ale poradila, že niekedy je dobré si aj poplakať a azda odborník dokáže zmierniť aj jej psychické trápenie, keď už to fyzické nikto vyliečiť nedokáže.

Pre ženu

Najčítanejšie