Jasno
35°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Radostná správa prišla od Žilkovej! Pochválila sa skvelo zvládnutou životnou skúškou!
Zdielať na

Radostná správa prišla od Žilkovej! Pochválila sa skvelo zvládnutou životnou skúškou!

Zdroj: instagram/VŽ

Zatiaľ najdôležitejšiu skúšku v živote zvládla pred pár dňami Kordula Stropnická (18), dcéra herečky Veroniky Žilkovej (62), bravúrne. Mama je na ňu veľmi pyšná a hneď sa s tým pochválila aj na sociálnej sieti. Po náročnom štvorročnom štúdiu na na Střední škole jezdectví a dostihového sportu v Chuchli ho Kordula dokázala ukončiť maturitou s vyznamenaním. Mama jej bola pritom veľkou oporou.

​Na maturitu sa Kordula Stropnická pripravovala veľmi poctivo, ako dosvedčila jej mama Veronika Žilková. Chodili sa k nim spolu s ňou učiť aj jej kamarátky a občas sa k nim pridala aj Veronika, aby si osviežila stredoškolské učivo. Dcéru podporovala aj počas celého štúdia. "Len my dve vieme, koľkokrát sme ešte za tmy šli na prax do stajní, stíhali v dopravnej zápche školu vzdialenú 25 km, učili sa spolu v aute. Áno, môžem povedať pyšne... My dve dievčatá sme to samotné a navzdory všetkým životným prekážkam dali," zhrnula Žilková roky školskej driny.

Obe sa však na záver dočkali zaslúženej odmeny. "Kordulka moja milovaná to dokázala," nadšene informovala svoje sledovateľky instastories Veronika. "Ďakujem ti, moja milovaná Kordulinka! Dojatá mama, ktorá vie, čo si všetko musela dokázať, prekonať a zabojovať! Dnes si víťaz!" odkázala hrdo dcére. K svojmu príspevku pridala aj fotku, kde má Kordula, oblečená v čiernych šatách, v ruke červené dosky s maturitným vysvedčením s vyznamenaním. Neskôr sa Žilková pre eXtra.cz vyjadrila s úľavou: "Konečne už môžem odpočívať.

Veronika svoju dcéru veľmi podporuje, uviedla ju už aj do českej smotánky:

"Kordulka všetkým vyrazila dych. Päť mojich detí maturovalo, ale táto maturita bola jednoznačne najťažšia," tvrdí Žilková. Podľa jej mienky je školský systém a učivo nastavené zle, potláča osobnosť žiaka i študenta a núti k memorovaniu zbytočností. "Diskutované štátne maturity sú ozaj nezmysel. Prečo maturovať z češtiny a angličtiny na trikrát? To je šesť skúšok! Šesť dní nervov z dvoch predmetov? Sloh, didaktický test a ústny z češtiny a angličtiny? Prečo? Ale ja mám dlhodobo problém s českým školstvom," rozhorčovala sa Žilková, no jej radosť z výsledkov dcérinej maturity to nezmenšilo. Neprezradila, či sa Kordula chystá v štúdiu pokračovať na vysokej škole, ale dá sa s tým po takom skvelom štúdijnom výsledku počítať.

Najčítanejšie