Skoro jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Zvrat v prípade Krampolovej hospitalizácie! Čakanie sa skončilo!
Zdielať na

Zvrat v prípade Krampolovej hospitalizácie! Čakanie sa skončilo!

Archívna reportáž

Po dokola sa opakujúcej hospitalizácii herca Jiřího Krampola (85) sa pomaly začal zmierovať s tým, že sa už do svojho bytu v centre Prahy nevráti. Lekári považovali za veľmi riskantné, aby tam býval sám bez dozoru. V marci mal už namále, keď ho prišiel pozrieť jeho sused, ktorý na neho občas dozeral, a našiel ho vo veľmi zlom stave po predávkovaní liekmi. Odvtedy leží v nemocnici, kde mu veľmi chýba spoločnosť. Konečne ho už vraj ale prepustia, hoci nie tam, kam pôvodne plánovali.

​Minulý mesiac sa Jiří Krampol počas svojej hospitalizácie podvolil radám lekárov aj blízkych a súhlasil s jeho presťahovaním do opatrovateľského domu. Angažovala sa pri tom aj jeho bývalá manželka Marta Krampolová, ktorá vysvetľovala: "Chceli sme pre Jirku predovšetkým dôstojné bývanie a žitie. A naozaj sme ho našli rovno na Jirkovej milovanej Prahe 1." Krampol sa ale vzápätí posťažoval na závistlivé reakcie. "Neuveriteľné je, že sa ľudia čudujú, ako je možné, že sa do opatrovateľského domu sťahujem už tak rýchlo," povzdychol si, pričom sa to malo ešte len riešiť a doteraz na miesto čakal už takmer tri mesiace.

Krampol súhlasil so sťahovaním, desil sa totiž Liečebne pre dlhodobo chorých. "Som rád, že to nie je LDN, že tam na Prahe 1 budem v opatrovateľskom dome. Holt, som starý, a bude so mnou stále niečo. Zmieril som sa s tým," uznal, že nemá zmysel, aby neustále pendloval medzi nemocnicou a bytom. Ako ale najnovšie vyplynulo zo slov jeho blízkej kolegyne Kateřiny Bláhovej (28) pre Expres.cz, všetko je už inak. "Komu by to tam bolo príjemné? Celý život nakrúcaš a cestuješ a naraz si zavretý v nemocnici. Žiadny domov so žiadnou opatrovateľskou službou nebude, ani žiadna LDN," prezradila atraktívna ryšavka, ktorá je tiež herečkou.

Po kolapse sa Krampol priznal, ako na tom je:

Kateřina si zahrala v niekoľkých seriáloch ako Modrý kód, či Vyprávěj, ale je aj moderátorka, modelka, fotografka a venuje sa tiež viacerým športom. S Krampolom sa zblížili pred dvomi rokmi, keď spolu nakrúcali dokument o ňom, Život je sranda. Ako vtedy zdôraznila, ich vzťah je čisto kamarátsky a pracovný. Vyzerá, že im to vydržalo až dodnes. Má preto aj informácie, čo bude s Krampolom po prepustení z nemocnice. "Mal by byť v byte, v garsónke, kde bude dostupný doktor. To si myslím bude pre Jiříka super, pretože bude mať voľnosť. Má sa fajn a to, že by bol nemohúci pravda nie je. K jeho zdravotnému stavu sa ale vyjadrovať nechcem, pretože mi to nenáleží," oznámila zvrat v situácii, ktorý musel Krampola nepochybne veľmi potešiť. Azda bude jeho dozor dôsledný a žiadna nepríjemnosť mu nehrozí.

Najčítanejšie