Jasno
19°
Bratislava
Blanka
16.6.2024
Artur Štaidl prekvapivo otvorene o súkromí! TOTO po otcovi rozhodne zdediť nechcel!
Zdielať na

Artur Štaidl prekvapivo otvorene o súkromí! TOTO po otcovi rozhodne zdediť nechcel!

Archívna reportáž

Arturov otec zomrel na zdravotné problémy spojené s kovidom a inými diagnózami

Na to, aké detstvo prežíval syn Ivety Bartošovej (†48), Artur Štaidl (27), vyrástol z neho možno až prekvapivo rozumne uvažujúci mladý muž, ktorému nechýba ani zmysel pre humor. Môže za to do veľkej miery jeho otec Ladislav Štaidl (†75), ktorý sa vedel výborne pohybovať v svete šoubiznisu a stál pritom vždy nohami pevne na zemi. Zdedil po ňom nielen majetok a peniaze, ale aj čo-to z genetiky, čo mu až takú radosť nerobí.

​Pre slobodné dievčatá je Artur Štaidl iste dobrá partia. Po otcovi Ladislavovi Štaidlovi zdedil byt v centre Prahy, no prikúpil si aj ďalší v lukratívnej časti mesta. Investoval do neho časť zo svojej čiastky dedičstva po ňom vo výške 11 892 028 korún. Okrem toho má spolu s tromi nevlastnými súrodencami nárok aj na tantiémy z jeho skladieb. Vyštudoval Prvú súkromnú hotelovú školu v Prahe, potom odišiel na skusy do Ameriky a keď sa vrátil, pokračoval v štúdiu na Vysokej škole hotelovej. Tú nedokončil a podobne dopadlo aj jeho štúdium psychológie.

Súkromie si prísne stráži, no prekvapivo sa pre ŽivotvČesku nedávno otvoril. "Mám sa dobre, momentálne som viac-menej spokojný. Robím obchodného zástupcu v jednej agentúre, venujem sa marketingu a vo voľnom čase tiež psychológii. Štúdium som musel ukončiť, zároveň s prácou sa to, žiaľ, nedalo stíhať," odpovedal Artur, ktorého sprevádzala jeho priateľka. Obaja outfitmi farebne ladili a na Arturovi navyše zaujali jeho dohora stočené fúzky. No predsa len čosi do dokonalosti mu chýba, a zdá sa, že to je nechcené dedičstvo.

Artur to nemal s mamou jednoduché, pred 10 rokmi o ňu definitívne prišiel:

"Čo som zdedil, to sú rednúce vlasy. To je skrátka vec, s ktorou sa človek musí zmieriť. A fúzky? Možno to robím preto, aby ma nikto nespoznal, možno preto, že sa mi to páči, možno preto, že ma fúzky prosto bavia," zasmial sa mladý Štaidl nad nemilým dedičstvom po otcovi. Po oboch rodičoch zdedil aj hudobný talent. V minulosti založil kapelu Behind the Mirror a nevylučuje svoj návrat k hudbe. "Myslím si, že určite. Ale skôr pre zábavu, len tak pre seba, pretože ma to baví. Ale úprimne? Dosť rád a dosť často si opakujem jednu z otcových obľúbených hlášok, ktorú používal v tomto zmysle pomerne dosť často. Hovoril, že ak v Čechách niekedy nejaké peniaze v hudbe boli, tak už ich vybral on s Gottom a nemá zmysel sa snažiť o nejaké ďalšie," povedal so smiechom a potvrdil, že je podobne ako jeho otec pragmatik.

Najčítanejšie