Jasno
19°
Bratislava
Adolf
17.6.2024
Smutné priznanie Slováčka! Ani netuší, aký je deň, hovorí muzikant!
Zdielať na

Smutné priznanie Slováčka! Ani netuší, aký je deň, hovorí muzikant!

Archívna reportáž

Felix Dádu 7 rokov ponižoval verejne známym mileneckým vzťahom, niektorí sa nečudujú, že ju to psychicky zlomilo

Ako sa zdá, saxofonista Felix Slováček (81) nedokáže existovať bez publicity. Poslednú dobu neustále upozorňuje na jeho nešťastnú manželku Dagmar Patrasovú (67). Zazlieva jej, že nie je oporou ani pre ich dcéru Aničku Slováčkovú (28), ktorá sa podrobuje liečbe rakoviny. On sám je však neustále mimo domova, počas tohto mesiaca bol okrem jeho koncertovania s tímom Amfory na Malte a teraz letí do Nórska.

​Svoje 81. narodeniny na rozdiel od vlaňajška Felix Slováček neoslavuje vo veľkom. Dopraje si radšej zážitok v Nórsku, kam letí s partiou rybárov, ktorí ho tam pozvali. "Vôbec nič nebudem sláviť, v piatok skoro ráno letím do Nórska. S kamarátmi budem na fjordoch pár dní chytať ryby. To asi bude môj štýl oslavy. Nikdy som tam nebol, vždy som o tom len počul. Teraz sa naskytla príležitosť, že to spojím aj s tým, že tam zahrám rybárom," pochválil sa Felix pre eXtra.cz. Neoslavoval ani narodeniny svojej manželky Dagmar Patrasovej. Mal vtedy koncerty v Banskej Bystrici.

Pre manželku nemá Felix ani slovo pochopenia. "Dáda asi ani netuší, čo je za deň a že mám narodeniny, ale ani inak sa nechystáme nič sláviť, ani s Aničkou, ani s Felixom, aspoň zatiaľ o ničom neviem," tvrdí prácou a cestovaním celkom zaneprázdnený hudobník. Jeho manželka je doma neustále sama a ako sa pred časom priznala, veľmi ťažko prežíva návrat dcérinej rakoviny. Aj keď už Felixa nespájajú so žiadnou milenkou, na spoločenských podujatiach sa rád krúti okolo pekných žien. To už radšej Patrasová ani nekomentuje, ale iste sa jej to dotýka a trápenie si rieši po svojom.

Mnohí ľudia v komentároch ale poukázali na Felixove ego, keď sa neštíti o svojej manželke zverejniť skutočne nelichotivé detail. "Pán Slováček bol vždy zahľadený len do seba," mieni jedna z kritičiek. "Ten sa bude stále len ľutovať, namiesto aby manželke pomohol. Do tejto situácie ju dostal on a teraz vie len pľuť," namieta ďalšia. "Musí sa schovať pred problémami, aby ich nemusel riešiť. A hlavne čo najďalej. A čo Anna. Nemá náhodou prednosť pred kamarátmi?," pýta sa niekto iný. "Čo robí preto, aby manželke pomohol? Aj keď mám zato, že dlhé roky poníženia zanechalo na Dáde trvalé stopy a dostať ju z toho stavu je skoro nemožné, ťažké," v podobnom duchu vyznela aj táto úvaha. Možno by sa mal nad tým Slováček zamyslieť, a hoci sa zdá, že si to uvedomuje, zrejme už akékoľvek pokusy vzdal.

Najčítanejšie