Skoro jasno
16°
Bratislava
Blanka
16.6.2024
Hviezdny herec je na tom zle! Po otrave krvi ho teraz čaká operácia srdca!
Zdielať na

Hviezdny herec je na tom zle! Po otrave krvi ho teraz čaká operácia srdca!

Zdroj: Instagram/TS

Iba pred pár týždňami sa fanúšikovia nemeckého herca a svojho času aj sexidolu Tila Schweigera (60) obávali o jeho život, keď ležal na Mallorke v nemocnici kvôli otrave krvi z otvorenej rany na nohe. Hrozila mu dokonca amputácia. Aktuálne je už doma v Nemecku, ale zdravotné trápenie sa nekončí. Žiaľ, do značnej miery si za to ale zrejme môže aj sám.

​Podľa aktuálnej správy sa má nemecký herec a režisér Til Schweiger podrobiť v nemocnici koronárnej angioplastike, píše Bild.de. Ide o chirurgický zákrok, pri ktorom mu zavedú do zúženej cievy pri srdci stent – ​​kovovú mriežkovú rúrku, ktorá ju rozšíri a obnoví v nej voľný prietok krvi. Schweiger má mať problém s cievami kvôli jeho veľkej láske k cigaretám. Ako je známe, fajčenie môže spôsobiť kôrnatenie tepien a tým aj zúženie ciev. Okrem toho bol herec aj milovníkom alkoholu, pod vplyvom býval aj agresívny a odniesli si to údajne aj jeho kolegovia na pľaci.

Chirurgickému zákroku sa najväčšia nemecká filmová hviezda pravdepodobne podrobí na berlínskej klinike. Istý čas musí ale ešte počkať, pokým sa mu nezahojí rana na nohe, ktorá viedla k otrave krvi. Inak by to mohlo viesť ku komplikáciám počas zákroku. Schweiger nedávno konzultoval jeho problém s renomovaným kardiológom v Berlíne. Ako uviedol Bild, pred časom mal herec darovať 20-tisíc eur na nákladnú operáciu srdca svojho dlhoročného spoločníka Heinza Hoeniga (72), ktorý nemá zdravotné poistenie, čo aj sám potvrdil.

Pripomeňte si Schweigera v slávnej Tarantinovke:

Ako dôvod svojho pobytu v hlavnom meste mal pred dvoma týždňami Schweiger uviesť, že oslavoval svoje okrúhle narodeniny. Do Berlína priletel súkromným lietadlom. Počas apríla ešte ležal v horúčkach v nemocnici na Mallorke kvôli otrave krvi a vyzeralo byť vážne. Vlani čelil obvineniam, že sa mal ako režisér dopúšťať násilia, ba nazývali ho dokonca tyranom. Ako uviedol Spiegel, spoločnosť Constantin Film poverila právnickú kanceláriu, aby poskytla správu o päťdesiatich zamestnancoch, ktorí sa zverili s ich skúsenosťami s ním. Schweigera to veľmi zasiahlo a tvrdil, že je "priateľský človek" a keby bol tyran, nechceli by s ním všetci opätovne spolupracovať. V každom prípade sa ospravedlnil, azda sa už nič podobné nebude opakovať.

Najčítanejšie