Jasno
33°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Prekazené plány! Fanúšikovia Gotta zmarili Ivane sen o novom bývaní?!
Zdielať na

Prekazené plány! Fanúšikovia Gotta zmarili Ivane sen o novom bývaní?!

Archívna reportáž

V plánoch vdovy po Karlovi Gottovi (†80), Ivany Gottovej (48), urobiť z vily Bertramky múzeum, začalo čosi škrípať. Ako uviedla na sociálnej sieti už v apríli, termín jeho otvorenia sa posúva až na ďalší rok. Vyzerá totiž, že sa z Bertramky tak skoro spolu s dcérami nevysťahuje. Luxusná moderná vila v pražskej štvrti Císařka, ktorú si kúpila iba pred pár mesiacmi, nespĺňa jej kritériá na rodinné súkromie, ako medzičasom zistila.

​Ako sa dalo aj čakať, akonáhle sa prevalilo, že si Ivana Gottová kúpila nový dom v lukratívnej pražskej štvrti, začali sa tam vo veľkom objavovať zvedavci. Podobnú skúsenosť zažila ešte počas života svojho slávneho manžela Karla Gotta, keď si postavili chalupu v malebnej dedinke Doubice na Děčínsku. Z Nemecka tam dokonca chodili autobusové zájazdy. Nový pražský dom o rozlohe 305,2 m2 s piatimi obytnými miestnosťami, ktorý stojí na pozemku s plochou 1004 m2, vdova kúpila za 68 miliónov korún na konto Karel Gott Agency, píše expres.cz.

Vila Bertramka, ktorú na ňu prepísal Karel Gott už nejaký čas pred jeho skonom, možno Ivane až príliš pripomínala všetko to, čo s ním zažívala posledné roky počas jeho trápenia sa s chorobou. Ale možné je aj to, že jej vkus je niekde inde, ako ten, ktorý mal jej, predsa len výrazne starší, zosnulý manžel. Okrem veľkej rekonštrukcie podkrovia pred zhruba šiestimi rokmi všetko zostávalo roky po starom. Práve preto je Bertramka, kde žil Karel Gott od roku 1974 do jeho skonu, ako stvorená na jeho múzeum.

Bude to už päť rokov, čo majster Gott dodýchal, fanúšikov ale nestráca:

​Na katastri nehnuteľností ale Ivana zistila, že je problém so zakreslením domu na Bertramke a pozemku, na ktorom stojí, na katastrálnej mape. Pokiaľ sa to nevyrieši, súhlas s otvorením múzea tam nedostane. Ocitla sa však v dileme aj s tým, či bude pre ňu a dcéry vhodné sa presťahovať do nového rodinného domu v pražskej štvrti Císařka. Nie je im vraj pochuti, že sa nachádza v hustej zástavbe, v tesnej blízkosti rugbyového a tenisového ihriska. Také súkromie, ako majú na Bertramke, tam iste mať nemôžu. Navyše, odkedy o vedia o tejto adrese fanúšikovia jej zosnulého manžela, neprestávajú sa tam objavovať,  a presne tomu sa snaží Ivana ostatné roky vyhýbať.

Najčítanejšie