Jasno
35°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Je už dávno vyliečený, prečo držia Krampola stále v nemocnici?! Herec priznal pravdu!
Zdielať na

Je už dávno vyliečený, prečo držia Krampola stále v nemocnici?! Herec priznal pravdu!

Archívna reportáž

Zdá sa, že časy, keď bol Jiří Krampol (85) pečený-varený v spoločnosti kamarátov a pekných žien, sú už nenávratne preč. Posledné dva roky bol možno častejšie v nemocnici ako doma pre rôzne zdravotné problémy. Najčastejšie to bolo kvôli zápalom pľúc a boľavým kolenám. Od marca ale leží v nemocnici aj z iných dôvodov.

​Minulý rok Jiří Krampol napriek svojmu zhoršujúcemu sa zdravotnému stavu ešte oslávil 85 rokov života ako sa patrí. Premiéroval sa o ňom aj dokument Život je sranda a pokrstil aj svoju novú knihu s názvom Vylomeniny Jiřího Krampola. Hoci mu lekár neodporúčal chodiť do spoločnosti, veľmi na to nedbal. V jeho veku nerezignoval ani na lásku, zamiloval sa vraj až po uši do istej mladej krásky. Tá ho ale sklamala a následne sa tento rok v marci predávkoval liekmi, hoci on zámer popiera. Našiel ho doma ležať bezvládneho na zemi jeho sused, ktorý na neho pravidelne dohliada, a volal sanitku.

Odvtedy leží v nemocnici. Pre jeho bezpečnosť už nie je vhodné, aby sa vrátil bývať do svojho bytu. Nezostáva mu teda nič iné, ako sa podvoliť radám lekárov a blízkych a zveriť sa do opatery domu s opatrovateľskou službou. Mala mu v tom pomôcť jeho exmanželka Marta Krampolová v spolupráci so sociálnym pracovníkom v nemocnici Na Františku. "Chceli sme pre Jirku predovšetkým dôstojné bývanie a žitie. A naozaj sme ho našli rovno na Jirkovej milovanej Prahe 1," vysvetľovala. Hoci herec súhlasil, predsa len to nejde tak hladko. Aktuálne stále čaká v nemocnici, pokým sa tam uvoľní miesto.

Jirka si v živote zažil všeličo:

Pre ŽivotvČesku.cz ale Jirka hovoril o svojich vyhliadkach optimisticky. Vraj je už dávno vyliečený, ale v nemocnici zostáva, pokým ho nepresunú do domu s opatrovateľskou službou. "Neviem, kedy to bude, doktori ma nechcú pustiť domov, aby som sa sem za pár dní zas nevracal, tak tu radšej ležím. Všetci sú tu skvelí," vysvetľoval, pričom nezabudol pochváliť personál nemocnice. "Mám podanú žiadosť už dlho, ale neviem, kedy sa uvoľní miesto. Už sa ale teším na súkromie," priznal Krampol, ktorý má už podľa jeho slov nemocnice plné zuby. Snáď bude herec v novom domove spokojný.

Najčítanejšie