Jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Padol verdikt! Soukup vyšiel zo súdnej siene vysmiaty, Agáta radšej hneď zmizla!
Zdielať na

Padol verdikt! Soukup vyšiel zo súdnej siene vysmiaty, Agáta radšej hneď zmizla!

Archívna reportáž

Po rôznych peripetiách a súdnych naťahovačkách sa konečne ukončil súdny spor Agáta Hanychovej (39) a Jaromíra Soukupa (55) ohľadom výchovy ich ročnej dcéry Rozárky. Agáta však nevydržala do konca súdneho pojednávania a zdalo sa, že zamračená vybehla pre jasné smerovanie súdneho procesu. V skutočnosti vraj ale vyrazila na motorke za synom, ktorý sa práve v čase súdneho konania v nemocnici podrobil operácii nohy. Soukup na to ostal sám, no zjavne mu to na nálade neubralo.

​Po šokujúcom rozhodnutí Agáty Hanychovej rozísť sa po niečo vyše roku s partnerom Jaromírom Soukupom sa začal vlani ich boj. O to viac, že žiadala o zverenie ich dcérky Rozárky do jej výhradnej starostlivosti. O dievčatko sa ale chcel starať v rovnomernej miere aj otec, čo začal riešiť súdnou cestou. Trvalo to niekoľko mesiacov, vrátane sporov pred očami verejnosti, kým súd dospel k verdiktu. Soukup sa tváril už v prestávkach počas pojednávania spokojne. "Spravodlivosť býva niekedy slepá, ale dnes to vyzerá, že nie," pochvaľoval si.

Súd riešil podľa uznesenia úpravu pomerov, styk a výkon rodičovské zodpovednosti. Trvalo zhruba vyše tri hodiny, kým dospel k verdiktu. "Nakoniec sme sa po zdĺhavom jednaní dohodli. Súd našu dohodu schválil a opatrovník tiež, takže za našu stranu panuje maximálna spokojnosť," uviedol Soukup pre Expres.cz s tým, že v zásade presadili všetko, čo chceli. "Čo sa týka súhlasu rodičov s vycestovaním, podarilo sa presadiť, že do zemí, kam MZV neodporúča cestovať, je potrebný súhlas, pri bezpečných súhlas netreba," vysvetlil. "Idem to osláviť prácou," dodal Soukup, ktorý ale medzičasom o svoju televíziu údajne prišiel.

Rozárka bude striedavo u otca a u matky:

​Na základe verdiktu ani jeden z rodičov nesmie na internete zverejňovať snímky ich dcéry, Soukup musí Agáte hradiť výživné na Rozárku v rovnakej čiastke ako Prachař za Miu – celkovo 25 tisíc korún mesačne, a to 10 tisíc priamo na jej účet a 15 tisíc na sporiaci účet ich dcéry. Rozárku budú mať rodičia v striedavej starostlivosti a u otca môže už aj prespávať. Hoci spočiatku proti plnej striedavke brojila, napokon je vraj Hanychová spokojná. "Dohoda je presne taká, akú som chcela, aj so zvykaním si Rozárky na prespanie u otca. Ten nechcel Rozárke doplatiť 150 tisíc na výživnom, aby sa ale podpísala dohoda, odpustila som mu to," vyjadrila sa pre Blesk, no len ťažko sa verí jej spokojnosti s výsledkom. Snáď už konečne zavládne pokoj v tomto smere, ktorý potrebuje v prvom rade malá Rozárka.

Najčítanejšie