Skoro jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
A je koniec jednej éry! Soukup definitívne prišiel o svoju televíziu!
Zdielať na

A je koniec jednej éry! Soukup definitívne prišiel o svoju televíziu!

Archívna reportáž

Pre stresy s televíziou sa zrejme rozpadol aj jeho vzťah s Agátou

Veľké prekvapenie vyvolala správa, že mediálny boss Jaromír Soukup (55) už nie je majiteľom známej súkromnej televízie. Minulý rok na jeseň odkúpil polovicu podielu kontroverzný podnikateľ Jan Čermák, ktorý ju mal mať údajne v úmysle financovať a optimalizovať jej fungovanie. Televízia vtedy čelila mnohým pohľadávkam voči jej veriteľom. Čermák netajil, že cieľom jeho projektu v strednodobom horizonte je predaj novému strategickému vlastníkovi.

​Na správy o tom, že už nie je ani polovičným majiteľom známej súkromnej televízie, zareagoval Jaromír Soukup popieraním, čo je ale v rozpore v rámci aktuálne zverejnených údajov Evidencie skutočných majiteľov. Podľa nich Čermák naplno ovládol Soukupovu mediálnu spoločnosť, pod ktorú spadá na 99 percent vlastníctvo aj prevádzka známej televízie. Čermák mal prostredníctvom jednej z jeho spoločností získať od Soukupa už aj jeho zostávajúci 50-percentný podiel.

O Čermákovi je známe, že je tvrdý biznismen, po kúpe 50-percentného podielu Soukupovej spoločnosti sa hneď pustil reorganizácie, stabilizácie a ozdravenia televízie a časopisov, ktoré pod ňu spadajú. Jeho cieľom bol ich predaj novému strategickému vlastníkovi. Podľa MediaGuru mal vo februári získať trojmesačnú ochranu pred veriteľmi, ktorým spoločnosť dĺžila 991 miliónov korún. V marci mu súd schválil moratórium aj pre inú firmu, ktorá zabezpečovala reklamu pre programy súkromnej televízie.

Soukup si moderoval väčšinu relácií, medzi najsledovanejšie patrila VIP Svet:

To, že aj sám Jaromír Soukup pripúšťal predaj jeho spoločnosti vrátane televízie, naznačil v jeho februárovom rozhovore pre podcast Hype Cast, kde uviedol: "Nič nie je nepredajné, všetko je na predaj. Ja už mám nejaké roky a priznám sa, že ten stres, ktorý zažívam, a tie problémy v súkromí, nie je niečo, čo je dream life. Svojich päť rokov slávy som si tiež užil, takže si to určite dokážem predstaviť, že by som to predal. Tiež už sme na to dvaja, takže by sme sa museli dohovoriť, či to predáme." Otázne je, či mu Čermák neprešiel cez rozum vlastnou iniciatívou. V každom prípade, jedna éra sa pre Soukupa zjavne končí.

Najčítanejšie