Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Slováček o manželke Patrasovej: Musí si siahnuť na dno, ak to nepomôže, hrozí to najhoršie!
Zdielať na

Slováček o manželke Patrasovej: Musí si siahnuť na dno, ak to nepomôže, hrozí to najhoršie!

Archívna reportáž

Felix Dádu 7 rokov ponižoval verejne známym mileneckým vzťahom, niektorí sa nečudujú, že ju to psychicky zlomilo

Pred pár dňami uplynule desiate výročie od tragického skonu speváčky Ivety Bartošovej (†48), ktorá sa výrazne zapísala do dejín českého šoubiznisu. Jedným z jej veľkých podporovateľov bol už pri jej začiatkoch aj Felix Slováček (80). Bol to tiež on, kto sa snažil tesne pred jej samovraždou pomôcť k oživeniu jej kariéry, aj keď videl, aké má problémy s alkoholom. História sa opakuje, tvrdí, že podobne je na tom aj jeho manželka Dagmar Patrasová (68).

​Na zosnulú Ivetu Bartošovú spomína Felix Slováček s úctou a obdivom. Bola to podľa neho krásna žena s anjelskou tvárou i hlasom, milá a ústretová voči ostatným. Je mu ľúto ako skončila a uvedomuje si, akú rolu v tom hral alkohol, pričom si alkoholici problém obvykle nepripúšťajú.  "Keď je človek nejako chorý, ide k doktorovi, ale oni tvrdia, že nie sú chorí, že nepijú a že to, čo si o nich myslíme, nie je pravda. Sami to nechcú uznať, a to je tá najväčšia katastrofa. Pretože potom si siahnu úplne na dno, a keď ani to nepomôže, prichádza bohužiaľ to najhoršie," vyjadril sa pre Extra.cz o jeho videní problému alkoholikov.

Ide o veľmi osobnú skúsenosť, keď má pred očami smutný príklad v jeho manželke. "Ona to sama vidí, ale ja sa o tom nechcem veľmi baviť, pretože to je moja žena. Ale ako hovoria tí lekári, dokiaľ si nesiahne na dno, ale aby potom už nebolo neskoro. Úplne," skonštatoval to, čoho sa obáva. Tvrdí, že Dáda si uvedomuje, kam to až došlo s Ivetou Bartošovou, ktorej problémy s alkoholom začali po rozchode s Ladislavom Štajdlom (†75). "Je to škoda, ale keď niekto siahne po tom pohári a stane sa z neho alkoholik, tak je to hrozne zložité," pomenoval problém.

Slováček prejavil istú dávku sebareflexie, keď priznal svoj podiel na Patrasovej alkoholizme:

Zdá sa, že Felix, aj keď sa netají tým, že si rád vypije, to má pod kontrolou, čo neplatí v prípade Dády, ktorá, ako aj sám pripustil, začala piť aj kvôli jeho neverám. Aj keď sa k nej vrátil po sedemročnom romániku s Luciou Gelemovou, ich vzťahu to už veľmi nepomohlo. Napokon, stále sa obzerá po pekných ženách a otvorene flirtuje, zatiaľ čo Dáda sedí sama doma. Felix s ňou neplánuje ani rodinnú dovolenku pri mori, kam má ísť spolu s dcérou Aničkou, synom Felixom a jeho synmi, lebo vraj načo, ak by sedela v izbe. Zdá sa to byť začarovaný kruh s neveľmi optimistikcými vyhliadkami, ak si sama Patrasová neprizná, že problém treba riešiť.

Najčítanejšie