Polojasno
18°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Gérarda Depardieua zadržala polícia! Vyše desiatka žien ho viní zo sexuálnych násilností
Zdielať na

Gérarda Depardieua zadržala polícia! Vyše desiatka žien ho viní zo sexuálnych násilností

Archívna reportáž

V pondelok ráno slávneho francúzskeho herca predviedli a zadržali na parížskej policajnej stanici. Gérard Depardieu (75) je vypočúvaný v súvislosti s obvineniami dvoch žien zo sexuálneho útoku. Herec má na konte už vyše desiatku podobných obvinení súvisiach so sexuálnym obťažoaním či násilnosťami.

​Dve nemenované ženy herca obviňujú z toho, že sa ich dotýkal počas dvoch filmových natáčaní, zverejnila ako prvá ffrancúzska televízia BFM TV. V roku 2014 pri nakrúcaní filmu Kúzelník a siamské dvojčatá a v roku 2021 pri nakrúcaní filmu Zelené okenice. Gérard Depardieu obvinenia voči svojej osobe odmieta.

Prvá zo žien, filmová scénografka, uvádza udalosti, ktoré sa odohrali v septembri 2021. Herec údajne chytil sťažovateľku zo štábu za nohy a pritlačil si ju medzi stehná. Dotýkal sa jej v oblasti pása, na prsiach a zadku a podľa jej výpovede sa aj vulgárne vyjadril: "Strčím ti svoj veľký dáždnik do p**e". Dnes 53-ročná žena hovorí, že ju doslova zovrel a nemohla sa pohnúť. Filmový štáb vzal vtedy tieto skutočnosti do úvahy a prinútil herca, aby sa ospravedlnil, čo urobil týmito slovami: "Ospravedlňujem sa, pretože sa musím ospravedlniť...". Ženu potom počas zvyšku natáčania nazýval "šte*kou", ako tvrdí a z tejto skúsenosti sa u nej vyvinula posttraumatická stresová porucha.

Depardieu čelí viacerým obvineniam, aj zo znásilnenia:

​Druhá sťažovateľka sa odvoláva na udalosti, ktoré sa podľa nej odohrali v marci 2014. Pár dní pred nakrúcaním sa v rámci príprav niekoľko členov tímu stretlo s Gérardom Depardieuom v Paríži. Počas stretnutia sa mal herec nevhodne dotýkať asistentky, ktorá mala v tom čase 24 rokov. Podľa jej výpovede sa jej dotýkal zadku a mal obscénne poznámky. Aj počas nakrúcania sa Depardieu naďalej dotýkal jej intímnych partií a robil jej explicitné sexuálne návrhy. Gérard Depardieu je od decembra 2020 vyšetrovaný aj v prípade znásilnenia a sexuálneho útoku na herečku Charlotte Arnould.

Najčítanejšie