Jasno
19°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Posledná rozlúčka s Lauferom. Chýbal však syn, zámerne ho NEPOZVALI!
Zdielať na

Posledná rozlúčka s Lauferom. Chýbal však syn, zámerne ho NEPOZVALI!

Archívna reportáž

Po štyroch rokoch v kóme odišiel 20. apríla na večnosť Josef Laufer (†84). Aj keď sa jeho jediná dcéra Ester Lauferová (54) vyjadrila, že pohreb bude súkromný, iba pre najbližších a pozvaných hostí, napokon ich prišlo najmä z umeleckej brandže predsa len viac. Je preto prekvapením, že v pražskom krematóriu, kde sa pohreb konal, chýbal nevlastný syn zosnulého umelca, Karel Greif (61).

​Pre Ester Lauferovú boli posledné štyri roky veľmi náročné. Obaja rodičia, otec Josef Laufer a matka Irena Greifová, sa ocitli zhruba v rovnakom čase v nemocnici, pričom ako je známe, otec bol po operácii v kóme, z ktorej sa už nikdy neprebral. Aj preto sa Ester rozhodla ukončiť svoju humanitárnu a diplomatickú misiu na Blízkom východe, aby bola rodičom na blízku. Mama Irena skonala krátko pred Vianocami roku 2022. Okrem Ester zostal po nej aj syn Karel Greif, ktorého priviedla do manželstva s Lauferom a obe deti vyrastali spolu v jednej domácnosti.

Karel Greif vyštudoval herectvo na DAMU v Prahe, no počas jeho hereckej kariéry nemal stály angažmán v divadle. Od začiatku deväťdesiatych rokov sa venuje hlavne podnikaniu v mediálnej oblasti a herectvo obmedzuje iba na epizódne roličky. V jeho hereckých stopách ide aj jeho syn Matyáš Greif. Nevedno, aké vzťahy s bratom udržiava Ester Lauferová, ale zrejme niečo nebude v poriadku, keď od nej nedostal parte s pozvánkou na pohreb nevlastného otca Josefa Laufera, a ani nebol uvedený v zozname pozostalých. Ak by ho dostal, vraj by na pohreb prišiel.

Karel Greif je vo svojom odbore uznávaný profík:

"Pepíka som mal veľmi rád. Prajem mu šťastnú cestu. Viac sa k tomu naozaj nechcem vyjadrovať," vyjadril sa pre Blesk.cz stroho k nevlastnému otcovi. Či mu nevlastná sestra nechcela dovoliť nakrútiť dokumentu o otcovi, je naozaj len špekulácia, hoci sa šíri už pomerne dlho. Greif bol režisér aj scenárista dokumentárneho filmu z roku 2020 o jeho matke - Kostýmy: Irena Greifová. Okrem nej v ňom účinkovali napríklad Iva Janžurová, Vlastimil Harapes, Jiří Bartoška, ba aj Josef Laufer. Bolo to len krátko pred osudovým zlomom v životoch slávnej manželskej dvojice. Hoci sa Ester ani Karel nechcú k ich vzťahu vyjadrovať, po dlhých rokoch, čo spolu vyrastali ako nevlastní súrodenci je jasné, že sa niečo pokazilo...

Najčítanejšie