Oblačno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Influencerka Slováková má problém! Jej biznis dostal ranu, je za tým KARCINOGÉN?!
Zdielať na

Influencerka Slováková má problém! Jej biznis dostal ranu, je za tým KARCINOGÉN?!

Archívna reportáž

Nela sa predviedla aj v jojkárskych Nákupných maniačkach.

Medzi influencermi je veľká konkurencia, a to aj v boji o získanie zákazníkov pre ich produkty. Medzi najúspešnejšie podnikateľky cez Instagram patrí aj hviezdička z reality šou Hotel Paradise Nela Slováková (34) z Brna. Neraz sa však objavili problémy ohľadom jej ponuky, skúmavým očiam jej rivaliek neunikne žiadna chyba či prešľap, keďže Nela striehne na konkurentky ešte tvrdšie. Aktuálne musela stiahnuť z predaja parfémy, ktoré majú údajne obsahovať zakázanú látku.

​​Ešte pred Vianocami dala Nela Slováková do predaja cez jej e-shop parfémy, ktoré však po čase musela stiahnuť z obehu. Na Instagrame upozornila na nebezpečnú látku, ktorú obsahujú, influencerka Kamila Gelato. "Som v šoku, že niekto môže niečo také predávať a ešte na tom zarábať," rozhorčovala sa. Ide o látku butylphenyl methylpropional (BMHCA), ktorá má byť už dva roky na základe európskeho nariadenia zakázaná. V zložení kozmetiky sa niekedy skrýva pod označením lilial a môže poškodiť reprodukčný systém a zdravie ľudského plodu, ako aj podráždiť kožu.

​Na to sa ale Slováková ohradila. "Žiadnu takú látku náš parfém neobsahuje a ani nikdy neobsahoval. Aktuálne na podnet slečny Natálie Kočendovej, ktorá nás udala na krajskú hygienickú stanicu, naše parfémy kontroluje hygiena, a preto sú stiahnutné z e-shopu. Hygiena ich nekontroluje kvôli tejto látke, pretože ju neobsahuje, kontroluje čísla šarže, papiere ku každej zložke a látke apod. Sú to kvantá dokumentov, ktoré sa musia skontrolovať," vysvetľovala nahnevaná influencerka pre Extra.cz. Ale zároveň priznala, že táto látka bola uvedená na krabičke od tohto parfému.

Nela pred rokmi v reality šou Hotel Paradise:

Vraj tomu nerozumie, ale na krabičke bolo uvedené "may contain", v preklade "môže obsahovať" stopy tejto látky, čím sa majú výrobcovia chrániť. "V žiadnom prípade ale táto látka v našich parfémoch nie je," ohradila sa Slováková. Chce sa brániť cez renomovanú právnu kanceláriu. Na obhajobu, prečo sa teda parfém stiahol z predaja, vysvetľovala, že problém je iba chýbajúce číslo šarže na krabičke. "My sme to tam nemali, pretože nám to nikto nepovedal. Parfémy nám dodali iba s číslom šarže na flaštičke," namietala. Pokuta ju podľa jej slov neminie, ale akonáhle to hygienická stanica odobrí, parfémy do predaja vráti. Na sociálnej sieti však kolujú fotky, kde šarže vidno ako na fľaštičke, tak aj krabičke parfému, čím sú slová Nely tak trochu spochybnené...

Pre ženu

Najčítanejšie