Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Harry sa definitívne odstrihol od rodiny! Pre Britov prestal existovať!!
Zdielať na

Harry sa definitívne odstrihol od rodiny! Pre Britov prestal existovať!!

Archívna reportáž

Napätie okolo kontroverzného príslušníka britskej kráľovskej rodiny, princa Harryho (38), sa stupňuje. V máji sa očakáva jeho príchod do Británie, kde má vystúpiť v londýnskej Katedrále sv. Pavla so špeciálnym prejavom k desiatemu výročiu založenia Invictius Game pre veteránov. Rieši sa, či s ním príde aj Meghan a deti, aj či sa stretne s otcom, kráľom Karolom III., a bratom princom Williamom s jeho manželkou. Podľa najnovšej správy to však vyzerá, že sa od Británie definitívne odstrihol.

Je až neuveriteľné, akú veľkú rolu zohrávajú v britskej kráľovskej rodine ženy. Pre Američanku Wallis Simpson mal v roku 1936 abdikovať britský kráľ Eduard VIII. a nebyť toho, zrejme by sa na trón nikdy nedostala kráľovná Alžbeta II., a po nej kráľ Karol III. Ten teraz musí riešiť ako sa postaviť k "úteku" z kráľovského dvora svojho syna princa Harryho, ku ktorému ho nepochybne inšpirovala americká herečka Meghan Markle iba krátko po tom, čo sa stala jeho manželkou. Svoj nový domov si našli v jej kalifornskom rodisku a hneď aj požiadal o americké víza.

Ako adresu svojho trvalého pobytu vtedy uviedol ich anglické sídlo Frogmore Cottage, to im však odobral vlani v júni jeho otec, kráľ Karol III. Teraz vyšlo najavo, že po tom, čo Harry v Británii "zbalil veci", presne 29. júna, oficiálne zmenil bydlisko v Anglicku na sídlo v kalifornskom Montecite, kde žijú s Meghan a ich dvomi deťmi. Zverejnila to spoločnosť Companies House. To mu však už znemožnilo byť zákonným zástupcom kráľa, v zmysle britského zákona, aj keď ho kráľ zo zoznamu nevyňal. Ponechal ako jemu, tak aj Meghan a ich deťom aj tituly, čo sa ale mnohým Britom nepáči.

Odňatie Frogmore Cottage primälo Harryho konať:

​Aj podľa expertov by mal kráľ Karol III. v tomto smere postupovať radikálnejšie. "Kráľ bohužiaľ nešiel ďalej a nezbavil Sussexovcov ich titulov. To by mohlo zastaviť ich nedávnu propagačnú márnotratnosť, keď využívali svoje kráľovské tituly na zarábanie peňazí. Dúfajme, že až sa kráľ uzdraví, prehodnotí svoj postoj k nim a vzdiali ich kráľovskej rodine," vyjadril sa pre MailOnline kráľovský životopisec Tom Bower. Ale ani v USA to nemá princ Harry isté. Organizácia The Heritage Foundation chce súdnou cestou zistiť, či vo svojej žiadosti o vízum neklamal o užívaní drog, čo by mu mohlo skomplikovať a možno aj znemožniť udelenie amerického víza. 

Pre ženu

Najčítanejšie