Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Ivana Gottová prosí o odpustenie! No ponúka aj "odškodnenie"!
Zdielať na

Ivana Gottová prosí o odpustenie! No ponúka aj "odškodnenie"!

Archívna reportáž

Tento rok uplynie už päť rokov od momentu, keď tento svet opustil legendárny spevák Karel Gott. Jeho nedožité 85. narodeniny si iste pripomenú v júli nielen jeho najbližší, ale aj zástupy fanúšikov. Vdova Ivana Gottová (48) plánovala na spevákovu počesť otvoriť a sprístupniť jeho milovaný domov, pražskú vilu na Bertramke. No prišla nemilá správa.

​Po skone českej speváckej legendy sa jeho pozostalosti ujala vdova Ivana Gottová. Podieľala sa na vydaní knihy, organizácii koncertov, nakrúcaní dokumentu a mala aj ďalšie eso v talóne. Vlani na 4. výročie Karlovho úmrtia sľúbila, že sprístupní vilu Bertramku pri príležitosti jeho nedožitých 85. narodenín a piateho výročia jeho skonu verejnosti ako múzeum. Teraz ale priznala, termín sa posunie na ďalší rok, lebo by záujemcov "nerada ochudobnila o dôležité detaily a zaujímavosti", čo "potrvá dlhšie, než sme všetci predpokladali a plánovali".

Nebolo vraj pre ňu ľahké zdieľať túto správu, verí však, že to fanúšikovia jej zosnulého manžela pochopia a prosí ich o trpezlivosť. No predsa len prišla aj s istým "odškodným". "O spomienku na Karla tento rok na jeseň určite neprídete. Nemôžeme a ani nebudeme opomínať tento významný rok Karlových nedožitých 85. narodenín a 5. výročie jeho odchodu. Preto vás všetkých, čo najsrdečnejšie, pozývame do pražskej O2 arény 5. novembra 2024 na výnimočný spomienkový koncert," prekvapila ďalším veľkým koncertom.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Karel Gott Agency (@karelgottagency)

Koncert nazvali Karel Gott - jeho písně žijí dál a ako Ivana Gottová sľubuje, "vystúpi tu celý rad hudobných hviezd, i celkom nečakaných". Pridala aj prísľub: "Aspoň trochu atmosféry z Villa Gott do O2 arény predsa len prenesieme. Bude mi cťou, keď si Kájove nádherné piesne pripomeniete spolu s nami. Verím, že budete z koncertu nadšení a posunutie otvorenia Villy Gott mi odpustíte." Niet pochýb, že táto správa fanúšikov majstra potešila a na sprístupnenie Gottovej Bertramky počkajú.

Najčítanejšie