Jasno
16°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Lekári rozhodli, stav je vážny! Krampol ostáva v opatere natrvalo!
Zdielať na

Lekári rozhodli, stav je vážny! Krampol ostáva v opatere natrvalo!

Archívna reportáž

Až doteraz sa herec Jiří Krampol (85) zubami nechtami bránil presťahovaniu z jeho bytu v centre Prahy do domova pre seniorov s opatrovateľskou službou. Poslednú dobu však kvôli problémom so zdravím trávi veľa času v nemocnici a pre jeho bezpečnosť už nie je vhodné, aby ostával bez dozoru. Nezostáva mu teda nič iné, ako sa podvoliť radám lekárov aj blízkych a zveriť sa do trvalej opatery odborníkom.

​Keď minulý mesiac našiel herca Jiřího Krampola doma v zlom stave jeho sused, ktorý na neho občas dohliada, volal hneď záchranku. Tá ho previezla do nemocnice na ARO, neskôr prešiel na metabolické oddelenie. Po údajnom predávkovaní sa xanaxom, za čím mohlobyť aj rozrušenie z nešťastnej lásky, mal problém so zavodňovaním tela. "Museli zo mňa zas vypumpovať vodu," hlásil Jiří Blesku z nemocničného lôžka. Telo sa mu zavodňuje dlhšiu dobu, už v roku 2019 mu v nemocnici museli kvôli zlej činnosti ľadvín odčerpať 9 litrov vody, vlani na jeseň až 11 litrov. Na odvodňovanie bral aj lieky.

"U seniora s viacerými zdravotnými problémami môže mať intoxikácia liekmi závažný priebeh. A pokiaľ mal už pred nadmerným požitím hypnotík choré ľadviny, nie je vylúčené ich zlyhávanie či vážne poškodenie," vyjadrila sa pre Ahaonline primárka pražskej psychiatrickej kliniky Eva Kitzlerová Sám Krampol priznal, že na tom nie je dobre. "Môj zdravotný stav je taký komplikovaný, že mi lekári odporučili, aby som sa už stiahol a nepracoval," uviedol sklamane s tým, že mu dali aj radu, aby nebýval sám, lebo v jeho stave potrebuje byť pod neustálym dohľadom. 

Takto Krampol hodnotil aktuálnu situáciu pred zhruba pol rokom:

Zdá sa, že sa toho ujala Krampolova bývalá manželka Marta Krampolová (59), s ktorou sa rozišiel pred tridsiatimi rokmi. "Našťastie sme našli spoločnú reč so sociálnym pracovníkom v Nemocnici Na Františku. Chceli sme pre Jirku predovšetkým dôstojné bývanie a žitie. A naozaj sme ho našli rovno na Jirkovej milovanej Prahe 1," vysvetľovala. Snáď tam bude herec spokojný, nemocnice má už plné zuby. Miluje spoločnosť a vždy, hneď ako sa dostal po pobytoch v nemocnici domov, vyrazil za kamarátmi, čo mu zrejme tiež neprospelo. V máji plánoval s Felixom Slováčkom pobyt v kúpeľoch v spojení s prácou, či sa mu ale niekedy podarí vrátiť k práci sa zdá byť nateraz skôr nepravdepodobné.

Najčítanejšie