Polojasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Svet prišiel o legendu, chorobe podľahol slávny módny návrhár!
Zdielať na

Svet prišiel o legendu, chorobe podľahol slávny módny návrhár!

Zdroj: instagram/RC

Legenda svetového módneho priemyslu, taliansky módny návrhár Roberto Cavalli, zomrel po dlhej, bližšie nešpecifikovanej chorobe doma vo Florencii vo veku 83 rokov. Bol miláčikom medzinárodnej smotánky po celé desaťročia. Prvý butik si otvoril v roku 1972 v Saint-Tropez a hneď zaujal okázalou zvieracou potlačou látok na svojich modeloch. Zanechal po sebe šesť potomkov, mladú partnerku a majetok, ktorého hodnota sa odhaduje na takmer pol miliardy dolárov.

​Ako prvá zverejnila správu o skone ikony talianskeho módneho priemyslu Roberta Cavalliho talianska tlačová agentúra ANSA. Výkonný riaditeľ Sergio Azzolari na Instagrame uviedol: "Spoločnosť Roberto Cavalli vyjadruje sústrasť rodine pána Cavalliho. Jeho odkaz zostáva stálym zdrojom inšpirácie." Pridal sa aj kreatívny riaditeľ Fausto Puglisi s odkazom, že bolo pre neho "najväčšou cťou" pracovať po jeho boku. Hold mu vzdal aj Giorgio Armani na X: "Vždy som k nemu mal obrovský rešpekt, ​​Roberto bol skutočný umelec, divoký a úžasný v používaní potlačí..."

Narodil sa 15. novembra 1940 vo Florencii v umeleckej rodine, no keď mu zahynul na konci vojny počas masakru nacistov otec, stratil z traumy až do svojich osemnástich rokov schopnosť rozprávať. Na otcovu počesť pomenoval svojho najmladšieho potomka, ktorý sa narodil vlani, Giorgio. Porodila ho jeho partnerka, o 45 rokov mladšia švédska modelka Sandra Nilsson, s ktorou žije od roku 2014. Cavalli si vedel užívať život vždy naplno. Miloval Ferrari, cigary a na mieru šité košele, ktoré nosil rozopnuté. Okrem iného vlastnil fialovú helikoptéru a vinicu v Toskánsku.

Pozrite si minuloročnú prehliadku značky Cavalli:

Z prvého manželstva so Silvanellou Giannoni, s ktorou sa oženil v roku 1964 a o desať rokov neskôr rozviedol, má dve deti, Tommasa a Cristinu. Ďalšie tri, Robert, Rachel a Daniele, sa mu narodili v druhom manželstve s bývalou modelkou a Miss Europe Evou Mariou Whileer a vlani k nim pribudol aj spomínaný syn Giorgio. Napriek ťažkému detstvu a dospievaniu svojho času prehlásil: "Život bol ku mne láskavý a bol som za všetko odmenený." Po úspechoch v Paríži, keď ma 30 rokov, založil v roku 1975 spoločnosť, ktorá nesie jeho meno. Jeho kreácie milujú celebrity ako Kim, Lady Gaga, Beyonce, aj Victoria Beckham, ktorá ho v jej kondolencii nazvala "ikonou" módy.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Roberto Cavalli (@roberto_cavalli)

Pre ženu

Najčítanejšie