Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Prehráva boj s rakovinou..? Seriálová Brenda sa už zbavuje vecí, aby to uľahčila blízkym
Zdielať na

Prehráva boj s rakovinou..? Seriálová Brenda sa už zbavuje vecí, aby to uľahčila blízkym

Archívne video

Kedysi sebavedomá a rozmarná hollywoodska herečka Shannen Doherty (52) prechádza posledné roky ťažkými skúškami v boji s rakovinou, v poslednom, štvrtom štádiu. Vlani sa musela podrobiť operácii mozgu, keď sa jej rozšírili nádory, rozišla sa s manželom kvôli jeho nevere, ale na život ani lásku vraj aj tak nerezignovala. No zdá sa, že sa na smrť predsa len pripravuje. Začala sa postupne zbavovať nábytku a iných vecí z jej usadlosti v Tennessee.

​Od vlaňajšej jesene sa Shannen Doherty zveruje s pocitmi a názormi, najmä v súvislosti s jej rakovinou v novom podcaste s názvom Let's Be Clear with Shannen Doherty. V úvodnej epizóde spomenula, s akou bolesťou na srdci prežívala pred jej operáciou mozgu v januári zradu jej manžela Kurta Iswarienka. "Cítila som sa tak zradená, tak neuveriteľne nemilovaná tým, s kým som bola 14 rokov," vyznala sa. V apríli sa po dlhom zvažovaní rozhodla pre rozvod. No zároveň uviedla, že pokračuje v liečbe s ešte väčším odhodlaním bojovať s ťažkou chorobou.

"Neskončila som so životom, ani s láskou som neskončila, ani s tvorbou. Ešte som neskončila s nádejou meniť veci k lepšiemu. Jednoducho nie - neskončila som," zdôraznila jednoznačne. Už v januári ale prekvapila, keď sa v jej podcaste otvorene vyjadrila o svojich plánoch na pohreb jej priateľovi a vykonávateľovi jej závetu, Chrisovi Cortazzovi. Chce, aby sa konal v jej dome a vysvetlila, že by to mala byť "párty na oslavu lásky". Pozvaní sú všetci blízki a priatelia, no má vraj aj zoznam osôb, ktorých tam nechce.

Partia z kultového seriálu sa ho pokúsila pred piatimi rokmi oživiť:

Najnovšie priznala, že sa už zbavuje majetku kvôli svojej mame. Pri nahrávaní podcastu sa aj rozplakala, predsa len, rieši veci, aké by človek v jej veku ešte riešiť nemal. "Viem, že to bude pre ňu ťažké, ak zomriem skôr ako ona. Nechcem, aby na ňu zostalo veľa vecí, ktoré musí riešiť. Nechcem, aby mala štyri sklady plné nábytku," uviedla s tým, že si preto nedávno urobila výlet do Tennessee a zbalila veci po tom, čo sa rozhodla vzdať sa svojho sna tam žiť a chovať kone. "Bolo to ťažké a emotívne, pretože som mala pocit, že sa vzdávam sna postaviť tam dom pre mňa a moju mamu a potom rozšíriť stodolu," zverila sa. Uvedomila si, že majetok a veci jej neprinášajú toľko radosti ako zážitky s mamou a blízkymi. Pomáhať koňom môže aj inak, napríklad práve za peniaze z predaja vecí a navyše môže brávať mamu častejšie na dovolenky a postarať sa o blízkych. A to sú momenty, ktoré skutočne nenahradí žiadny majetok, najmä s vedomím, že jej život sa skončí predčasne...

Najčítanejšie