Zatiahnuté
14°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Najsmutnejší príbeh z kuchárskej šou! Len 35-ročná Denisa podľahla rakovine!
Zdielať na

Najsmutnejší príbeh z kuchárskej šou! Len 35-ročná Denisa podľahla rakovine!

Zdroj: Instagram/AH

Ďalšia smutná správa o prehratom boji s rakovinou prišla tentokrát od našich českých susedov. Tí, čo sledovali pred pár rokmi televíznu súťaž vo varení MasterChef, iste poznajú príbeh finalistky Denisy Zajícovej, ktorej lekári diagnostikovali agresívny nádor na mozgu. Nezlomilo ju to, ale začala s ňou bojovať aj pomocou stravy. Žiaľ, tento boj prehrala, odišla na večnosť iba vo svojich 35 rokoch. Zanechala po sebe malú dcérku a manžela.

​Do akejsi pomyselnej kroniky hrdinov v boji s rakovinou by sa iste mohla zapísať aj šarmantná súťažiaca v českej kulinárskej šou, Denisa Zajícová. Stala sa jej finalistkou a úspech zúročila neskôr na sociálnej sieti, keď sa stala vyhľadávanou food influencerkou. Iste mnohých chytil za srdce jej príbeh v boji s rakovinou mozgu, ktorú jej lekári diagnostikovali v roku 2014, iba štyri mesiace pred svadbou. Napriek tomu sa nezľakla, neskôr porodila dcérku a začala sa venovať zdravej životospráve s dôrazom na stravu a darilo sa jej. Dôkazom bola aj jej účasť vo finále spomínanej televíznej súťaže.

Pred rokom podstúpila po tom, čo sa jej rakovina po rokoch vrátila, štvrtú operáciu mozgu a začala s finančne veľmi náročnou alternatívnou liečbou infúziami, striedavým elektrickým prúdom aj ďalšími spôsobmi. Jej manžel musel vyhlásiť verejnú zbierku, lebo ich nehradí zdravotná poisťovňa. Vyzbierali sa milióny českých korún, ale po počiatočných skvelých výsledkoch liečby, žiaľ, nastal obrat. Pred Vianocami zverejnila na Instagrame svoje pikantné fotografie a pridala aj želanie: "Všetko najlepšie do nového roku, hlavne zdravie, to je to najdôležitejšie."

Denisa v jej poslednom, veľmi úprimnom rozhovore:

To už vedela, že jej zostala len biologická luečba, aj to s len 10-precentnou šancou na úspešnosť. "Pokiaľ nezaberie, je koniec," konštatovala Denisa a odpoveď je už, žiaľ, známa. Denisa 2. apríla skonala, no vďaka obetavej pomoci rodiny a podpory hospicu mohla byť doma s najbližšími až do úplného konca doma. "Tieto riadky sa nepíšu ľahko, ale naša Deniska dnes prehrala svoj boj s ťažkou chorobou a bila sa statočne, až do samého konca. Naša bolesť je veľká, ale úprimne veríme, že už je jej lepšie," stálo v srdcervúcej správe od rodiny. Pridali aj poďakovanie kamarátom a kamarátkam, ale aj ďalším, ktorí jej dodali silu "v najhorších chvíľach života". "Dodávali ste celej našej rodine silu do každého ďalšieho dňa, boli to pro nás najhoršie chvíle života a veľmi ťažký boj so zákernou a zlou chorobou," napísal Denisin manžel. Pod správou pribudlo mnoho kondolencií, aj od známych tvárí, každý nepochybne do poslednej chvíle veril v zázrak... Žiaľ, nekonal sa.

Najčítanejšie