Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Stála chybne stanovená diagnóza úspešnú influencerku život?! Rok jej tvrdili, že je v poriadku...
Zdielať na

Stála chybne stanovená diagnóza úspešnú influencerku život?! Rok jej tvrdili, že je v poriadku...

Zdroj: SITA

Pre mnohé ženy bola americká influencerka Jessica Pettway vzorom ako sa o seba starať. Večne optimistická mama dvoch detí sa ale posledné mesiace odmlčala na sociálnych sieťach, kde mala niekoľko stoviek tisíc sledovateľov. Naposledy zdieľala znepokojujúce správy o jej zdraví, keď jej lekári oznámili, že má rakovinu. No kým sa krutý verdikt dozvedela, rok ju držali v tom, že má len bežné myómy. Ako silno veriaca verila v silu modlitby, no nepomohlo to... Rakovine podľahla vo veku 36 rokov.

​Atraktívna mladá mamička Jessica Pettway zdieľala s jej veľkou, niekoľko stotisícovou komunitou sledovateliek na Instagrame, Tiktoku i Youtube rady v oblasti módy a krásy, najmä v starostlivosti o vlasy. Tieto ľahké a príjemné témy vlani v lete prerušila vážna správa, v ktorej sa zverila, že má rakovinu krčka maternice. Vo svojom vlaňajšom príspevku z 31. júla vyzvala svoje sledovateľky, aby nezanedbávali varovné príznaky a nepovažovali ich za normálne. V jej prípade sa však nejaký čas mýlili aj lekári.

O svoje skúsenosti sa podelila so sledovateľkami s nádejou, že sa z jej príbehu poučia. Uviedla, že v júni 2022 začala veľmi silno krvácať a pociťovala pritom veľkú slabosť. Keď sa s tým zverila jej príbuzným, radili jej, aby sa s tým príliš netrápila. Po tom, čo ju o mesiac neskôr našiel jej manžel ležať v bezvedomí v kúpeľni, ju privolaní záchranári previezli do nemocnice. Lekári sa zhodli, že sú to len myómy, teda nezhubné nádory. Jej stav sa však zhoršoval, vraj mala krvné zrazeniny až vo "veľkosti placenty" a museli jej viackrát podať transfúziu.

Od diagnostikovania rakoviny sa Jessica stiahla, aj videá má naposledy z roku 2022:

Ani to však lekárov nepresvedčilo, aby prehodnotili jej diagnózu. "Môj gynekológ mi povedal, že je to normálne a bežné," požalovala sa. Nakoniec vo februári 2023, viac ako 9 mesiacov po objavení sa prvých príznakov, sa jeden onkológ rozhodol vykonať ambulantnú biopsiu a diagnostikoval jej rakovinu krčka maternice až v 3. štádiu, žiaľ, zjavne rýchlo postupujúcu. Ako oznámila jej sestra Reyni Brown na Instagrame, Jessica Pettway zomrela 13. marca 2024, "Moje srdce nikdy nepocítilo takú bolesť," napísala zronená sestra. Mnohí prejavili rozhorčenie nad konaním lekárov a pýtajú sa, či by nemala táto mama dvoch malých dcér nádej, ak by ju začali liečiť hneď ako prišla prvýkrát do ambulancie. Žiaľ, na tom už dnes nezáleží, no malo by to byť aspoň varovanie ostatným.

Jeden z posledných príspevkov, od 5. augusta sa Jessica definitívne odmlčala:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jessica Pettway (@jessicapettway)

Najčítanejšie