Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Choroba mozgu pripravila Willisa o reč aj pamäť, teraz ale priznala diagnózu aj jeho dcéra!
Zdielať na

Choroba mozgu pripravila Willisa o reč aj pamäť, teraz ale priznala diagnózu aj jeho dcéra!

Archívna reportáž

Už dva roky sa vie o chorobe mozgu herca Brucea Willisa (69), s názvom frontotemporálna demencia. No teraz prekvapila jeho najmladšia dcéra Tallulah Willis (30), keď sa priznala, že aj ona si vlani v lete vypočula diagnózu. Na svojom instagramovom profile zverejnila video ešte z detstva, kde je na rukách svojho otca a sústredene sa hrá s jeho uchom. Pochopila, že už v tom momente to mohlo byť na prvý pohľad zrejmé...

​Už v detstve trpela Tallulah Willis komplexmi. Zdalo sa jej, že je pri svojej slávnej krásnej mame a sestrách len takým škaredým kačiatkom. Trpela aj ADHD a lieky, ktoré jej podávali, vraj spôsobili, že trpela nechutenstvom, ktoré prerástlo do anorexie sprevádzanej depresiami. O svojich problémoch sa zmieňovala na sociálnej sieti aj v médiách. Vo svojej eseji zverejnenej vlani vo Vogue sa zamyslela nad svojím bojom s anorexiou. "Vo veku 20 rokov mi obmedzovanie jedla pripadalo ako posledná neresť, ktorej sa musím držať," napísala na úvod.

"Keď som mala 25 rokov, prijali ma do rezidenčného liečebného zariadenia v Malibu, aby som sa vyrovnala s depresiou, s ktorou som žila počas dospievania. Tiež mi diagnostikovali ADHD a začal som užívať stimulačné lieky, ktoré boli transformačné. Prvýkrát som sa cítila múdro, ale začala som pociťovať aj vedľajší účinok liekov, ktoré potláčali chuť do jedla...," spomínala a uviedla, že jej vlastné problémy ovplyvnili to, ako sa vyrovnávala s chorobou svojho otca. Vlani v lete sa ale konečne dozvedela diagnózu, ktorá všeličo vysvetľuje v súvislosti s jej zvláštnymi pocitmi aj správaním.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa tallulah (@buuski)

K zdieľanému videu z detstva, na ktorom ju drží na rukách otec Bruce Willis a ona mu jemne šúcha rukou holú hlavu a hrá sa s jeho uchom, napísala: "Ako povedať, že si autista, bez toho, by si povedal, že si autista." Presne to je totiž diagnóza, ktorú jej minulý rok stanovili. Zjavne ale ide len o ľahkú formu, zrejme Asperger. V komentároch ju jeden z jej sledovateľov pochválil, že je "odvážna a inšpirujúca" a požiadal ju, aby sa podelila aj o viac detailov svojej diagnózy, ak jej to vyhovuje. Zverila sa, že jej ju diagnostikovali minulé leto a vraj jej to "zmenilo život". "Snažím sa nájsť kúsok svetla cez dlhé tiene rodičov. Ale čoraz častejšie mám pocit, že stojím v tom svetle," napísala Tallulah s tým, že sa už cíti oveľa lepšie.

Najčítanejšie