Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Miss World je krásna, vzdelaná, venuje sa charite! A predsa si zlízla otrasný rasistický hejt!
Zdielať na

Miss World je krásna, vzdelaná, venuje sa charite! A predsa si zlízla otrasný rasistický hejt!

Archívna reportáž

Aj Slovensko reprezentovala modrooká blondína

Ani krásnu víťazku prestížnej súťaže krásy, ktorou sa tento rok stala Češka s poľským menom Krystyna Pyszko (25), neobišla neprajnosť ľudí. Je smutné, že v tom hral rolu rasizmus. Na krásu môžu byť rôzne pohľady, ale malo by sa pamätať aspoň na slušnosť a neútočiť na víťazku, ktorú regulárne zvolila porota.

​Krásu Krystyny mnohí obdivujú, no našlo sa aj veľa kritikov, ktorí by na jej mieste radšej videli krásavicu z Botswany Lesego Chombo. "Totálna blbosť, Botswana totálne ovládla poslednú otázku a mala vyhrať. Je jasné, že nechcete, aby vyhrala Afričanka," stálo v jednom z komentárov, ktorý získal veľa lajkov. Podobne vyznela aj ďalšia kritika. "Toto bola lúpež za denného svetla. Som ohromená. Každý vie, že koruna patrila slečne z Botswany. Aké trápne. Bolo by naozaj tak zlé nasadiť tú korunku na hlavu africkej kráľovnej? Čo viac mala Botswana urobiť? Jej vyrovnanosť a pohotovosť v odpovediach na všetky otázky boli veľmi nad úrovňou ostatných, jasne vyčnievala, napriek tomu stále nebola dosť dobrá na to, aby bola korunovaná? Toto bol vtip a táto organizácia by sa mala hanbiť," odkázala jedna nahnevaná fanúšička botswanskej reprezentantky.

V ďalších bola narážka, že sa "biele" missky podobajú ako vajce vajcu. "Miss Česká republika je krásna, nepochybne. Mohla by byť dvojčaťom vlaňajšej víťazky, ale i ona hlboko vo vnútri vie, že tá koruna mala ísť do Botswany. Verím, že je najvyšší čas, aby sa africké/čierne krajiny stiahli z tejto šarády. Rok čo rok posielame to najlepšie, a aj keď je jasné, že by mali vyhrať, sú odsúvané," či "Na základe čoho vyhrala? Je to biela blondína s modrými očami. Prečo stále vyberáte len tuctové európskej blondíny?" alebo "Ďalšia blondína, ktorá vyzerá ako cez kopírák". Podobných komentárov, ktoré už aj priamo urážali novú Miss World bolo mnoho.

Miss Botswany sa stala najkrajšou Afričankou, korunku ale nezískala:

Na druhej strane ale prišlo aj mnoho obdivných komentárov, ako ako komentárov na jej obranu. V jednej odpovedi na obhajobu českej krásky jasne stálo: "Prečo tu každú sekundu plače niekto z Afriky, že Botswana nevyhrala, a hovoria len o rasizme. Myslím, že vaše komentáre sú nenávistné a rasistické. V súťaži je toľko krajín, a vyhrať môže len jedna. Žena z Botswany je krásna, ale jednoducho Česká republika bola tento rok najlepšou voľbou. Nemyslím si, že súťaž je rasistická." Všimla si to aj Táňa Kuchařová a na znak súhlasu pridala tri srdiečka. Nepochybne by bolo ideálne, ak by sa hejteri pozreli na minulé víťazky. Je síce pravda, že minulá Miss bola blondína z Poľska, no predtým to bola Jamajčanka čokoládovej pleti, pred ňou Filipínčanka, predtým Indka, prosto kontinenty sa striedajú. Treba ale uznať, že Afričanka tmavej pleti zvíťazila naposledy v roku 2001 a to je zrejmé hlavný dôvod, prečo sa Afričania hnevajú. 

Kritika v komentároch nemá konca:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Miss World (@missworld)

Najčítanejšie