Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zomrel 32-ročný moderátor spravodajstva, smrť si ho našla pri behu
Zdielať na

Zomrel 32-ročný moderátor spravodajstva, smrť si ho našla pri behu

Zdroj: pexels.com

Po krátkej chorobe, žiaľ, vyhasol život obľúbeného moderátora štátnej britskej televízie BBC Nicka Sheridana iba vo veku 32 rokov. Predpokladá sa, že Nick skolaboval po behu. Oficiálne nepotvrdenou príčinou skonu by mala byť výduť krvnej cievy, tzn. aneuryzma. Bol to vraj jeho už druhý kolaps v uplynulých týždňoch, žiaľ, tento bol osudný, po pár dňoch na JIS skonal. Hold mu vzdalo vedenie televízie aj kolegovia, patril k veľmi talentovaným pracovníkom. Nick pochádzal z Wexfordu v Írsku a mal viac ako desaťročné skúsenosti so spravodajstvom.

​Zosnulý Nick Sheridan sa preslávil najmä na poste moderátora spravodajstva BBC Scotland a bol všeobecne veľmi obľúbený. Za jeho prácu si získal ocenenie poslucháčov aj svojich šéfov. Gary Smith, vedúci spravodajstva a aktuálnych záležitostí, vo vyhlásení uviedol: "Nick bol úžasný kolega. Bol nesmierne talentovaným novinárom, moderátorom a autorom, a jedným z tých vzácnych ľudí, ktorí rozžiarili životy všetkých okolo seba. Naše srdcia patria jeho rodičom, jeho partnerovi a celej jeho rodine a priateľom."

Jeho kolega moderátor Connor Gillies poznamenal: "Jedinečne talentovaný hlásateľ, spisovateľ a novinár, ale predovšetkým slušný, vtipný a premýšľavý kamarát, s ktorým bola veľká zábava. Bolo absolútne potešenie poznať Nicka." Moderátorka Amy Irons vyjadrila svoj hlboký smútok: "Som absolútne zničená. Svet stratil jednu zo svojich najbystrejších ľudských bytostí a žurnalistika stratila jedného z najtalentovanejších ľudí, akých som kedy poznala a mal som tú česť pracovať. Budeš nám všetkým veľmi chýbať Nick." Na sociálnej sieti sa ozvali aj jeho sledovatelia a v ich príspevkoch ho nazvali "neuveriteľným človekom a talentom s magickou iskrou v očiach a vášňou pre prácu".

Nick sa venoval zaujímavým témam:

Nick pochádzal z Wexfordu v Írsku a v roku 2010 získal titul žurnalistiky na Dublin City University. Predtým strávil dva roky spravodajstvom a prezentáciou RTE News2day, spravodajskej relácie mladých pre írsku národnú televíziu, a potom sa presunul do hlavnej redakcie, kde tri roky pracoval na oddelení zahraničných vecí. Neskôr sa presťahoval do Glasgowa a pracoval pre STV News a potom pre BBC. Nick mal už v tak mladom veku neuveriteľne úspešnú kariéru a stihol napísať tri knihy. Nedávno sa stal korešpondentom pre spotrebiteľské záležitosti pre BBC News v Škótsku a bol tiež moderátorom spravodajskej relácie s názvom Sedem dní.

Najčítanejšie