Jasno
18°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Najkrajšou ženou sveta je Češka, TAKTO obstála na Miss World slovenská krásavica!
Zdielať na

Najkrajšou ženou sveta je Češka, TAKTO obstála na Miss World slovenská krásavica!

Archívna reportáž

O najkrajšiu ženu sveta v známej medzinárodnej súťaži Miss World, ktorá sa tento rok konala v indickom Bombaji, zabojovali aj Miss Czech Republic Krystyna Pyszková (25) a Miss Slovenska Sophia Hrivňáková (23). Šťastie prialo českej kráske a stala sa najkrajšou ženou sveta, našej slovenskej krásavici sa však ušiel tiež jeden titul so šerpou. Pre Českú republiku je to už po druhýkrát, čo jej "misska" zvíťazila v tejto prestížnej svetovej súťaži krások.

Dlhých osemnásť rokov musela čakať česká Miss World 2006 Tatiana Kuchařová na svoju nasledovateľku z Česka. "Je to absolútna pecka. Konečne budem mať v ČR parťáčku," napísala na Instagram a dodala, že je to "privilégium a záväzok na celý život". Táňa je tak trochu aj "naša", narodila sa totiž v Trnave, odkiaľ pochádza jej otec. Krása slovanských žien je vo svete vychýrená, minulý rok zvíťazila v súťaži Miss World Poľka Karolina Bielawská, ktorá tento rok odovzdala korunku Češke Krystyne Pyszkovej, ktorá má tiež poľské korene, pochádza z Třinca, neďaleko poľských hraníc.

Krystyna je nielen krásna, ale aj vzdelaná, študuje až na dvoch vysokých školách, a to na Karlovej univerzite právo a zároveň marketing na MCI v rakúskom Innsbrucku. Venuje sa aj jazde na koni, modelingu a tiež charitatívnej činnosti v školách v Tanzánii, zdá sa teda, že reprezentuje všetko, čo sa od Miss World očakáva.

Česká víťazka je skutočne krásna, takto vyzerala jej korunovácia:

Medzi 112 súťažiacimi finálového večera Miss World bola aj Miss Slovensko 2021, Sophia Hrivňáková. Nedostala sa však do finálovej štyridsiatky, z ktorej potom štyri vybrala porota do celkového finále v boji o korunku. Neodišla však celkom naprázdno. Popri hlavnej súťaži sa počas dvoch týždňov, ktoré tam strávili súťažiace krásky, vyhodnocovali viaceré tematické kategórie, a Sophia sa stala víťazkou súťaže Top model Competititon s titulom Top Model Europa a zároveň je jednou zo štyroch Top 4 Miss World Top model. Táto rodáčka z Banskej Štiavnice, ktorá rada tancuje, miluje prírodu a profesionálne sa venuje líčeniu tvorbe reklamy, si rozhodne tiež zaslúži veľkú gratuláciu.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Miss World (@missworld)

Najčítanejšie