Jasno
18°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Hanychovej brat musel vyhľadať odbornú pomoc, priťažký boj s démonmi!
Zdielať na

Hanychovej brat musel vyhľadať odbornú pomoc, priťažký boj s démonmi!

Zdroj: Instagram/VN

Stúpajúcu popularitu sa syn herečky Veroniky Žilkovej (62), herec Vincent Navrátil (26), rozhodol využiť aj v prospech osvety o psychickom a fyzickom zdraví. Vychádzal pritom z vlastných skúseností. Na sociálnej sieti opísal, čím všetkým prechádzal a ako riešil vlastné problémy. Dlho nenachádzal správne riešenie, nepríjemné pocity a stavy radšej potláčal či ignoroval. Pre mnohých bolo prekvapením, že navonok vždy dobre naladený a vtipom sršiaci mladý muž sa v skutočnosti trápil.

​Posledné roky mladý herec a režisér Vincent Navrátil tvrdo maká na svojej kariére, ale aj na kondícii a postave. Na dôkaz sa pred časom pochválil fotografiou, na ktorej pózuje takmer nahý. Je známy ako recesista a v tomto smere zájde niekedy ozaj veľmi ďaleko. Ale ani jemu sa nevyhýbali rôzne problémy a starosti v priebehu rokov a humor sa ukázal ako najúčinnejšia zbraň proti nim. Keď nedávno zdieľal na Instagrame svoju fotografiu v meditačnej polohe, nebolo to z recesie, ale ako vyplynulo z textu, je to súčasť jeho životného štýlu prospievajúci zdraviu tela a psychike.

Svojim sledovateľom sa na začiatku prihovoril: "Máš stres? Daj si cigu. Máš nevoľnosti? Daj si tabletku. Máš akné? Daj si na to krém. Máš tendenciu hľadať na všetko rýchle riešenie? Daj si facku. A tiež som si ju dal, alebo som ju skôr dostal od života." Potom upozornil na obvyklú chybu, keď sa ľudia snažia riešiť až následky a nezisťujú ich príčinu. "Nech už sa jedná o fyzické zdravie, alebo ešte horšie, mentálne. Od detstva riešim zdravotné problémy, buď mám úzkosti, angínu, bolesti brucha, alebo akné. Je fuk, čo to je, ale vždy k tomu mám rovnaký prístup, nikdy za to nemôžem ja sám. Alebo áno?" poukázal na seba. Svoje strachy a úzkosti vraj potlačoval či ignoroval a nepočúval ani telo.

Vincentovi nechýba zmysel pre humor, ani otvorenosť typická pre jeho rodinu:

No potom prišlo pochopenie. "Jediný, kto mi môže pomôcť, je ten, kto mi najviac ubližuje. Ja sám." Vyhľadal odbornú pomoc a u psychológa zistil ako klamal sám seba. Pochopil, že popri starostlivosti o dušu musí zlepšiť aj životosprávu. "Zašiel som na kliniku, aby mi urobili kompletné testy, a zistil som, že namiesto celoživotného skúšania rôznych liekov stačilo, aby som prestal jesť určité potraviny," priblížil zaujímavé zistenie. "Hľadajme problémy v sebe, nech už hovoríme o psychike, zdraví, alebo partnerstve," odkázal a pridal aj dobrú radu, aby ľudia prirodzene chceli byť zdraví a šťastní. Taký by mal byť štandard, nič menej.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vincent Navratil (@vincentnavratil)

Najčítanejšie