Skoro jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Riskuje život pre krásu? Herečka si nechala stiahnuť pás na nezdravý obvod!
Zdielať na

Riskuje život pre krásu? Herečka si nechala stiahnuť pás na nezdravý obvod!

Archívna reportáž

Na newyorskej premiére sci-fi filmu Dune: Part 2 zaujala americká herečka a modelka Anya Taylor-Joy (27). Táto mimoriadne štíhla herečka si dala na seba korzet, ktorý jej stiahol pás na minimum. Svoju čiernobielu fotografiu v zlatistom korzete, na ktorom mala priehľadné šaty z čierneho tylu, na druhý deň zverejnila na Instagrame. Vzápätí sa dočkala mnohých kritických komentárov.

​Režisér sci-fi filmu Duna: Časť 2, Denis Villeneuve, chcel čo najdlhšie utajiť účasť herečky Taylor-Joy vo filme a k odtajneniu došlo preto až na premiére v Londýne, ktorá predchádzala newyorskej. Anya sa tam na prekvapenie médií objavila na červenom koberci a potom pózovala s ostatným osadenstvom filmu. "Dokázali sme to. Išli sme do Afriky nakrúcať s Anyou pod supertajomstvom. Páčila sa mi myšlienka nechať niečo na prekvapenie pre divákov až do úplného konca, aj ako darček pre fanúšikov," povedal Villeneuve pre The Hollywood Reporter.

Aj keď už účasť Taylor-Joy na červenom koberci na premiére tohto filmu v New Yorku nebola prekvapením, dokázala opäť prekvapiť, tentokrát však svojim outfitom s ultra stiahnutým pásom v korzete. Keď zverejnila fotografiu z premiéry v čiernobielom prevedení, jej fanúšikovia začali v komentároch jasne vyjadrili názor. Niektorí to označili za toxické a tvrdia, že ide zlým príkladom pre ženy. "Uvedomujete si, aké škodlivé sú korzety pre zdravie žien? Nemali by sa propagovať," odkázal jej jeden, pričom má historickú pravdu - ženy v minulosti pre korzety veľmi trpeli, upadávali do mdlôb a neraz ich stál tenučký pás aj život.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Anya Taylor-Joy (@anyataylorjoy)

Podobne vyznelo aj varovanie: "Nič, na čo by ste mohla byť hrdá, a je to zlý príklad pre mladé dievčatá." Ďalší ju obviňujú, že podporuje hladovanie, či sa čudujú, že neomdlela. Tí, ktorý sa postavili na jej obranu zas argumentujú jej slobodou voľby. "Ak sa jej to páči, aj keď vám nie, je to úplne v poriadku," upozornil niekto. "V týchto komentároch cítim VEĽA malichernosti a žiarlivosti," mieni iný. "Každý chce viac slobody pre ženy a ich posilnenie, a keď sa Anya oblieka tak, ako chce, zrazu sú všetky ženy proti nej. Uvedomte si trochu svoje pokrytectvo," napísal ďalší jej obranca. Tak či onak, ak bolo cieľom zaujať, to herečka rozhodne dosiahla. Snáď ju ale nikto nebude chcieť napodobniť.

Zdielať na

Najčítanejšie