Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Hviezdny herec zažíva hlboký žiaľ! Prišiel o 33-ročného jediného syna
Zdielať na

Hviezdny herec zažíva hlboký žiaľ! Prišiel o 33-ročného jediného syna

Zdroj: instagram/GS

V utorok sa hviezdny herec, známy najmä ako plukovník Dan z trháku Forrest Gump, ale aj zo seriálu CSI, podelil so srdcervúcou správu v príspevku zdieľanom na webovej stránke svojej nadácie. 68-ročný Gary Sinise sa zveril, že jeho jediný syn zomrel 5. januára vo veku 33 rokov po dlhoročnom boji so zriedkavou rakovinou chrbtice, chordómom.

​Mac, ktorého celé meno bolo McCanna Anthony, spolupracoval s Nadáciou Garyho Siniseho a hral aj v otcovej kapele Lt. Dan Band na bicích nástrojoch, kým ho opakované operácie chrbtice a postupujúca rakovina nedonútili sa stiahnuť.

V dojímavom príhovore Gary hovoril o dvojitej tragédii, ktorá jeho rodinu postihla v lete 2018 - keď jeho manželke Moire v júni diagnostikovali rakovinu prsníka v 3. štádiu, len dva mesiace predtým, ako Macovi v auguste toho roku diagnostikovali chordóm. Našťastie sa Moirina rakovina dostala do remisie po úspešnej operácii, po ktorej nasledovala chemoterapia a ožarovanie. Maca však choroba, žiaľ, premohla.

Pripomeňte si Garyho po boku Toma Hanksa:

V súvislosti s Macovou prácou v nadácii Gary uviedol: "Mac sa pripojil k tímu nadácie Garyho Siniseho ako náš asistent manažéra pre vzdelávanie a osvetu. Bol som nadšený z toho, že prišiel, aby mi pomohol s poslaním. Vždy som bol rád, keď sa ku mne pripojil na cestách, a videl som, akú radosť a hrdosť zdieľa s našou misiou," zveril sa zdrvený otec. Hovoril aj o Macových hudobných schopnostiach a prezradil, že jeho syn hral na bicie od svojich deviatich rokov a "bol výnimočný bubeník". Dodal, že spoločné hranie s Macom v kapele Lt. Dan Band znamenalo "skvelé časy", keď "otec a syn spolu hrali rock pre vojakov".

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Gary Sinise (@garysiniseofficial)

Po prehratom boji s chorobou Maca 23. januára uložili na večný odpočinok. "Ako každá rodina, ktorá prežíva takúto stratu, máme zlomené srdce a snažíme sa to zvládnuť, ako najlepšie vieme. Pre nás ako rodičov je veľmi ťažké stratiť dieťa. Moje srdce je so všetkými, ktorí utrpeli podobnú stratu, a s každým, kto stratil milovanú osobu. Všetci sme to nejakým spôsobom zažili. Za tie roky som sa stretol s mnohými rodinami našich padlých hrdinov. Je to srdcervúce a je to jednoducho sakramentsky ťažké. Hoci nás bolí srdce, že nám chýba, utešuje nás vedomie, že Mac už nebojuje, a inšpiruje a dojíma nás, ako to zvládol. Bojoval ťažký boj proti rakovine, ktorá sa nedá vyliečiť, ale nikdy sa neprestal snažiť," napísal srdcervúce slová a dodal, že bol šťastný a hrdý otec. Gary má ešte dve dcéry, Sophie (35) a Ellu (32).

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Gary Sinise (@garysiniseofficial)

Gary so synom viditeľne zasiahnutým chorobou päť mesiacov pred jeho skonom. Hoci nemohol už hrať na bubny, naučil sa hrať aspoň na harmoniku:

Najčítanejšie