Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Oslava života, ako si to Marcel Nemec prial! Rozlúčka plná lásky, tiekli slzy dojatia
Zdielať na

Oslava života, ako si to Marcel Nemec prial! Rozlúčka plná lásky, tiekli slzy dojatia

Hoci bolo jasné, že koniec príde, azda všetci dúfali v zázrak. Žiaľ, nestalo sa a 16. februára po dlhom boji rakoviny Marcel Nemec vydýchol naposledy vo svojom rodisku, v Kremnici. Tam sa konal aj pohreb, no Marcel si prial, aby sa nesmútilo, viac si želal, aby jeho život priatelia oslávili farebnou a veselou akciou.

Marcel divadlo miloval a stál na jeho doskách priam do poslednej chvíle. Až koncom januára oznámil, že si dáva generálnu prestávku, o sotva tri týždne nato odišiel z tohto sveta navždy. Jeho kolegovia stáli po jeho boku aj v posledných dňoch, a tak ako sľúbili, pripravili oslavu Marcelovho života.

V divadle La Komika, kde Marcel Nemec pôsobil takmer 10 rokov, sa v utorok skutočne oslavovalo. Všetci členovia divadla, ale aj priatelia a blízki zrealizovali pestrú poctu Marcelovmu životu naozaj tak, ako by si to želal. 

Skon Marcela Nemca zarmútil celé Slovensko:

​Hoci bolo veselo, mnohí sa neubránili slzám. Sami ale priznali, že to bolo potrebné, dať tú emóciu von a rozlúčiť sa aj takto s dobrým priateľom. Išla z toho láska, akú im dával Marcel počas rokov, čo v divadle pôsobiil. Sám hovoril, že divadlo La Komika mu zmenilo život a bol tam šťastný. A niet pochýb, že zanechal hlbokú stopu v mnohých ľuďoch, čo dnes dojímavou oslavou dokázali.

Súvisiace články

Najčítanejšie