Jasno
35°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Po vyše piatich rokoch boja s nevyliečiteľnou chorobou 49-ročný herec zomrel
Zdielať na

Po vyše piatich rokoch boja s nevyliečiteľnou chorobou 49-ročný herec zomrel

Zdroj: Instagram/KM

Spoza oceánu prišla smutná správa, že po komplikáciách s chorobou ALS, ktorá postihuje motorické neuróny mozgu a miechy, skonal v sobotu vo veku 49 rokov kanadský herec Kenneth Mitchell. Bojoval s ňou vyše päť rokov a ešte počas života mal na fanúšikov prosbu, aby všetky finančné dary, ktoré prišli na jeho účet, smerovali po jeho skone na výskum ALS alebo na podporu jeho dvoch detí.

​V smutnej správe na instagramovom účte herca Kennetha Mitchella je uvedené, že prežil s neurologickou poruchou zvanou amyotrofická laterálna skleróza, v skratke ALS, ktorá spôsobuje postupne paralýzu a smrť, päť a pol roka. "S ťažkým srdcom oznamujeme smrť Kennetha Alexandra Mitchella, milovaného otca, manžela, brata, strýka, syna a pre mnohých drahého priateľa," píše rodina herca vo vyhlásení. "Nad svoje veľké problémy sa dokázal povzniesť s gráciou a odhodlaním žiť v každom okamihu plný a radostný život," pridali dojímavé slová úcty.

​Aj na oficiálnej webovej stránke Star Treku hercovi, ktorý si zahral v ich filmoch viaceré úlohy ako Klingons Koala, Kol-Sha, Tenavika aj Aurellia, venovali spomienku a vyjadrili rodine, priateľom aj fanúšikom sústrasť. Okrem úloh zo Star Treku si Mitchell zahral aj vo filme Captain Marvel, ako aj v postapokalyptickom televíznom seriáli Jericho či vo filme Hokejový zázrak. Vedca Aurellia v Star Treku už hral na invalidnom vozíku, ku ktorému bol pripútaný krátko potom, čo v roku 2018 oznámil oficiálne svoju diagnózu.

Kenneth najradšej spomína na svoju štvorrolu v Star Treku:

Kenneth Mitchell žil so svojou manželkou, herečkou Susan May Pratt a ich deťmi, dcérou Lilah a synom Kallumom, v Los Angeles. Narodil sa 25. novembra 1974 v Toronte. "Táto choroba je úplne hrozná," uviedol herec pred časom v príspevku pod fotografiou ako z invalidného vozíka na pláži sleduje západ slnka. "Napriek všetkému utrpeniu je však za čo byť vďačný," dodal tento milujúci otec. Mal všestranné záujmy a vždy "žil podľa zásad, že každý deň je dar a že nikdy nekráčame sami". Ako uviedla rodina, "jeho život je žiarivým príkladom toho, aký naplnený môže byť človek, keď žije s láskou, súcitom, humorom, inklúziou a komunitou."

Najčítanejšie