Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Zrelý na psychiatra? Právnik Agáte radí protiútok, TÝMTO krokom si to Soukup pokašľal!
Zdielať na

Zrelý na psychiatra? Právnik Agáte radí protiútok, TÝMTO krokom si to Soukup pokašľal!

Archívna reportáž

Názory ľudí na kauzu Jaromíra Soukupa (54) a Agáty Hanychovej (38) ohľadom ich boja o desaťmesačnú dcérku Rozárku sa rôznia. Aj podľa názoru niektorých odborníkov to už presiahlo únosnú mieru, jeden z nich by dokonca odporúčal poslať Soukupa k psychiatrovi, iný ho pre zmenu chápe. Isté však je, že po tom, čo Soukup zavolal políciu do Agátinho domu, Žilkovej odkaze pre ministra vnútra, či tvrdej slovnej prestrelke rodičov, pôjde teraz do tuhého.

​Po tom, čo vlani na jeseň Agáta Hanychová súdne požiadala o výlučnú starostlivosť o dcérku Rozárku, sa Jaromír Soukup ako otec ohradil a vydobil si aj svoju účasť na starostlivosti. Má na to určené utorky a štvrtky, ako aj každý druhý víkend. Teraz však chce požiadať súd o plnú striedavú starostlivosť, teda celú polovicu mesiaca. "Áno, riešim to s právnikom, pretože pani Dopitová argumentovala, že je na nej dcéra psychicky závislá, potom ju ale odloží na štyri dni k opatrovateľkám. Tak sa asi niečo zmenilo," vysvetlil svoje rozhodnutie, ku ktorému ho povzbudil Agátin výlet do Paríža.

Znalec práva Jakub Drábek uviedol pre eXtra.cz, že situáciu by mala teraz Hanychová využiť vo svoj prospech. "Rozhodne by som jej odporučil znovu otvoriť súdne riadenie ohľadom zverenia starostliosti o dcéru a žiadať obmedzenie styku otca," odkázal a pridal aj zdôvodnenie. "Nezdá sa mi úplne štandardné, niekto by povedal normálne, ťahať do toho políciu v momente, kým rodič nemá istotu, že sa dieťaťu skutočne deje niečo závažné. Nepoznám podrobnosti, ale za určitých okolností by sa dalo zvažovať podať trestné oznámenie kvôli podozreniu z krivého obvinenia," naznačoval Agáte možný protiútok voči jej expertnerovi.

Boj o Rozárku sa stupňuje, no možno spravil Soukup poriadny prešľap:

​Advokátovi sa zdá byť úplne v poriadku a prirodzené, že keď Hanychová odišla na štyri dni preč, zaistila starostlivosť o dcéru tak, že ju zverila do rúk opatrovateľky a babičky. "Konala v najlepšom záujme neplnoletej a zariadila to najlepšie, ako mohla," mieni a dodal, že chápe po jej skúsenostiach s otcom, že takto postupovala, napokon, práve pre Soukupov zákaz nemohla vziať na výlet aj Rozárku. Neposkytol by dcérke zrejme tak plnohodnotnú a komplexnú starostlivosť.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Agata Hanychova (@agatahanychova)

Psychoterapeut Jan Beer k prípadu rozvadených rodičov uviedol, že ich situáciu nepovažuje podľa toho, čo o nej vie, za celkom obvyklú. "Naznačuje to snahu o dominanciu expartnera, ktorý sa snaží mať svoju bývalú polovičku aj po rozchode pod kontrolou. A to napriek tomu, že vie, že koncom roku vstúpila manželského zväzku. To nie je obvyklé. A vždy to teoreticky môže prerásť v niečoho patologické. V tomto prípade pre pokoj duše by som videl posúdenie rodičov súdnymi znalcami v odboroch psychológie a psychiatrie. To sa potom koľkokrát vykreslia zaujímavé charaktery," zamýšľal sa tento odborník, no len ťažko sa dá očakávať, že by šiel Soukup dobrovoľne na konzultáciu k psychológovi a k psychiatrovi už vôbec. Určite obaja rodičia potrebujú v rovnakej miere kvôli ich dcére upokojenie.

Najčítanejšie