Skoro jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Najviac sa bál, že si ho deti nebudú pamätať. Po vyše troch rokoch boja s rakovinou moderátor zomrel
Zdielať na

Najviac sa bál, že si ho deti nebudú pamätať. Po vyše troch rokoch boja s rakovinou moderátor zomrel

Zdroj: youtube/screenshot

Po tvrdom vyše trojročnom boji s rakovinou známy britský moderátor Jonnie Irwin chorobe podľahol vo veku päťdesiat rokov. Pre jeho manželku Jessicu Holmes, ktorá s ním má tri malé deti, je to krutá rana. V roku 2020 mu diagnostikovali rakovinu v terminálnom štádiu, to sa mu už choroba rozšírila z pľúc do mozgu a zhoršilo sa mu videnie. Vtedy mu lekári dávali už len šesť mesiacov života, čo sa mu podarilo vďaka optimizmu a vôli niekoľko násobne predĺžiť.

​Moderátor v Británii veľmi obľúbených televíznych relácií Únik na vidiek a Miesto pod slnkom, Jonnie Irwin, mal posledné roky veľmi náročné po všetkých stránkach. Keď mu v roku 2020 diagnostikovali rakovinu v terminálnom štádiu, na chvíľu sa mu zrútil svet, no nevzdal sa. Snažil sa vzdorovať osudu a až po dvoch rokoch zverejnil svoju diagnózu. Uviedol, že dúfa, že sa mu podarí inšpirovať ľudí, aby "vyťažili z každého dňa maximum". Žiaľ, smutná správa predsa len prišla: "S ťažkým srdcom zdieľame správu o Jonnieho smrti."

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jonnie Irwin (@jonnieirwintv)

"Bol skutočne pozoruhodná duša, statočne, s neochvejnou silou a odvahou bojoval proti rakovine a dotkol sa životov mnohých svojou láskavosťou, vrúcnosťou a nákazlivým duchom," vzdali mu najbližší hold dojímavými slovami. Produkčná spoločnosť, s ktorou spolupracoval, mu tiež venovala spomienku: "Jonnie bol veľmi obľúbenou súčasťou rodiny relácie Miesto pod slnkom a viac ako 18 rokov prinášal radosť, vtip a balíky energie do show. Bude nám nesmierne chýbať.". Šéf vysielania BBC Rob Unsworth opísal Irwina ako "výnimočného muža a úžasného moderátora, ktorý bol favoritom nielen divákov, ale aj tímu".

Srdcervúce slová Jonnieho na Deň otcov, keď mal pred sebou posledné mesiace života:

Na Channel 4 uviedli, že pomohol "realizovať sny mnohých v šou a inšpiroval nespočetné množstvo divákov, aby si našli svoje vlastné miesto po slnkom". Iba nedávno v správach pre Morning Live hovoril o svojej chorobe, o riešení tabu týkajúcich sa starostlivosti na konci života, čím úžasne demonštroval svoju neobmedzenú pozitivitu, ktorú priniesol do všetkého, čo robil. Pre reláciu Good Morning Britain povedal, že svoj zostávajúci čas strávi so svojou rodinou, aby si na neho jeho deti pamätali. Veľmi ho trápilo, ako málo im stihol odovzdať. "Chcem, aby to bolo aspoň na kamere, nafilmované, aby som im mohol ukázať aké skvelé boli začiatky," zveril sa so srdcervúcim prianím. Zanechal po sebe okrem trúchliacej manželky syna Rexa (2018) a dvojičky Rafa a Cormaca (2020).

Jonnie s rodinou, ktorú miloval nadovšetko:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jonnie Irwin (@jonnieirwintv)

Zdielať na

Najčítanejšie