Jasno
16°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Je to čoraz horšie! Súd siahol Soukupovi na majetok, jeho reakcia je neuveriteľná!
Zdielať na

Je to čoraz horšie! Súd siahol Soukupovi na majetok, jeho reakcia je neuveriteľná!

Archívna reportáž

Rozchod s Hanychovou mal byť údajne tiež dôsledkom Soukupových stresov okolo biznisu

Buď má mediálny boss Jaromír Soukup (54) naozaj pevné nervy, alebo to len predstiera, keď sa stále tvári ako hrdina v súvislosti s jeho súdnymi spormi s veriteľmi. Kvôli dlhom sa musel vzdať polovice jeho mediálnej spoločnosti, vrátane televízie, ale má už komplet zakázané aj nakladať s jeho majetkom. Podozrievajú ho, že svoj majetok prepisoval na rodinných príslušníkov. Údajne preto súd zablokoval aj byt jeho potomka, 24 spoločností a viacero nehnuteľností. On však stále bohorovne tvrdí, že sa všetko ľahko vyrieši.

​Kedysi jeden z najbohatších a najvplyvnejších mužov Česka stráca kvôli dlhom nielen majetok, ale aj kredit. Akoby mu do života priniesla jeho expartnerka Agáta Hanychová smolu. Možno začal na seba drahými darmi pre ňu a ich nákladnými dovolenkami, s ktorými sa rada chválila, príliš upozorňovať aj svojich veriteľov. Dovtedy na verejnosť veľmi nepreniklo, že Soukup riadne zamestnancom ani externým spolupracovníkom neplatí. Vlani v marci preto mnohých prekvapilo, že sa ocitol v insolventnosti. Aby upokojil dvoch veľkých veriteľov, zaručil sa aj bytom dcéry.

V auguste však vyplávalo na povrch, že na súde sú desiatky podaní kvôli neplateniu faktúr jeho spoločnosťou. Bývalý televízny strihač sa vtedy pochválil, že vyhral súd, a ak mu neprídu peniaze, prípadu sa má ujať rovno exekútor. V tom čase už ale Soukup začal intenzívne riešiť svoju situáciu s Janom Čermákom, ktorý sa stal jeho strategickým partnerom a majiteľom polovice mediálnej spoločnosti, kam patrí aj televízia. Napriek tomu v decembri hrozilo, že zamestnanci nedostanú výplaty a v januári pre nezaplatenie účtov televíziu odpojili od elektriny.

Zatiaľ, čo sa jeho impérium topí, Soukup robí husto len okolo dcérky Rozárky:

​Navyše v decembri Soukupovi súd zakázal predbežným opatrením nakladať s majetkom kvôli dlhu voči ďalšej spoločnosti. Podľa informácií českého Deníku N tam má Soukup štyridsaťpercentný podiel a dlží vraj 127 miliónov korún. Jeho celkové dlhy sa ale majú šplhať až do výšky 312 miliónov korún, čo je v prepočte zhruba 12 miliónov eur. Súd zahrnul do predbežného opatrenia pozemky, dve desiatky spoločností, byty a budovy. Soukup sa k tomu ale navonok stavia pokojne. "Je to pomerne ľahko riešiteľný spor. Nemám žiadne pochybnosti o úspechu," vyjadril sa pre Blesk s istotou, že ťažkosti ustojí. Nakoľko je to ale len jeho pokus o udržanie imidžu, nevedno, dlžná suma sa zdá byť už príliš vysoká, aby ju dokázal skutočne tak ľahko zvládnuť.

Najčítanejšie