Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Posledná cesta Marcela Nemca. Okrem rozlúčky bude aj OSLAVA ŽIVOTA, pozvaní sú všetci!
Zdielať na

Posledná cesta Marcela Nemca. Okrem rozlúčky bude aj OSLAVA ŽIVOTA, pozvaní sú všetci!

Archívna reportáž

Bolestná správa o skone herca Marcela Nemca v piatok obletela Slovensko. Hoci už asi nikto nerátal so zázrakom, predsa len mnohí živili nádej, že koniec nepríde tak rýchlo.

Večne usmiaty herec bojoval s rakovinou vyše dva roky. V januári 2022 mu diagnostikovali rakovinu slepého čreva. V posledných mesiacoch mu napadla aj pečeň a lekári mu dávali iba pár týždňov života. Marcel vyťažil z osudom vymeraného času maximum. Prišiel sa rozlúčiť s divákmi, milovanými kolegami a návštevou ho poctila aj prezidentka Zuzana Čaputová. Potom sa už na posledné týždne odobral za svojou mamou do rodnej Kremnice.

Otvorene hovoril o tom, že je na smrť pripravený, so životom vyrovnaný a vďačne prijímal každé nové ráno. No pripravil sa aj na poslednú rozlúčku. Kládol si mnohé otázky, a na mnohé našiel odpoveď. "Čo viem určite, chcem veľa farebných kvetov a farebne poobliekaných usmiatych hostí. Ja odchod nevnímam ako koniec, no ako začiatok niečoho nového a zároveň to vnímam ako oslavu svojho krásneho a láskou naplneného života, ktorý som prežil v tejto dimenzii s úsmevom obklopený ľuďmi s ktorými sa milujeme," napísal ešte začiatkom januára.

Marcelovi kolegovia len ťažko zadržiavali slzy pri spomienke na kamaráta:

Niet pochýb, že najbližší mu jeho posledné priania splnia, dnes zverejnili na Marcelovom profile parte. Okrem krásneho citátu je tam aj dátum a čas, kedy sa bude posledná rozlúčka v Kremnici konať: "21. februára o 14:00 v Dome smútku". No pre Marcela by azda ešte dôležitejšia bola oslava života, ktorú organizuje jeho domovská scéna. "Oslava života v divadle LA KOMIKA sa uskutoční 27.2.2024 o 15:00. Farebne sa oblečte a poslednýkrát zatlieskajte nášmu priateľovi," napísali v tejto pozvánke pre každého, kto si chce uctiť život tohto výnimočného človeka.

Marcel sa bol krátko pred smrťou rozlúčiť aj so svojím milovaným divadlom:

Najčítanejšie