Polojasno
14°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Jeho poslaním bolo baviť, najmä deti... Kúzelník a zabávač zomrel priskoro, mal len 47 rokov
Zdielať na

Jeho poslaním bolo baviť, najmä deti... Kúzelník a zabávač zomrel priskoro, mal len 47 rokov

Zdroj: pexels.com

Z Česka prišla trpká správa. Najmä deti a ich rodičia smútia za ich obľúbeným zabávačom a kúzelníkom Davidom Juřinom, viac známom ako Hopsík. V pondelok nečakane navždy odišiel z tohto sveta veku len 47 rokov. Ešte deň predtým mal pritom plánovať svoje letné akcie. Správu o jeho úmrtí uverejnilo mesto Most, aj jeho manželka, no bez uvedenia príčiny. Zanechal po sebe aj sedemnásťročného syna.

​Náhla smrť detského zabávača, kúzelníka, ale aj lektora Zumba Fitness a certifikovaného inštruktora aerobiku, ako aj príležitostného herca Davida Juřinu všetkých šokovala. Pod umeleckým menom Hopsík či David Danceman Juřina vystupoval v programoch pre deti, na detských diskotékach a narodeninových oslavách po celom Česku. "Kamarát, nech tam hore rozdávaš toľko radosti a smiechu ako si to robil na tomto svete. Úprimnú sústrasť rodine. Česť jeho pamiatke," spomínali na neho priatelia.

V pondelok večer jeho manželka Daniela na Facebooku napísala: "Dnes nás náhle opustil náš manžel, otecko, kamarát, zabávač, roztlieskavač detských sŕdc David Juřina – HOPSÍK." Šokovaní zostali mnohí jeho kamaráti a spolupracovníci. "Ešte včera sme spolu hovorili a plánovali letné akcie, a dnes správa o tom, že náhle odišiel," dali najavo svoje prekvapenie na facebooku zástupcovia agentúry, cez ktorú pôsobil. Na budúci týždeň sa sľúbil na karneval, ako píše jeho známa. "Stále tomu nemôžem uveriť. David mal v sebe toľko energie na rozdávanie. Deti od nás z Klubíčka jeho predstavenia milovali a veľmi sme sa na neho vždy tešili," úprimne žialila.

Pozrite si rozhovor s Davidom Juřinom o jeho práci:

Nechcel tomu uveriť ani jeho kolega kúzelník a iluzionista David Kozlok, ktorý ho nazval mosteckým fenoménom. "David, dovoľ mi, aby som sa ti hlboko poklonil. Rozdal si toľko radosti a smiechu. Robil si svoju prácu dobre a robil si ju z lásky. Odpočívaj v pokoji," napísal na Facebooku. "Nechce sa mi tomu veriť, bol si úprimný a plný energie. Budeš nám chýbať. Dáme zumbu tam hore," odkázala Davidovi jeho fanúšička z cvičenia zumby a podobných smutných odkazov bolo mnoho.

Najčítanejšie