Skoro jasno
20°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
S rakovinou bojujúca seriálová Brenda sa podelila o prelomovú správu o jej stave!
Zdielať na

S rakovinou bojujúca seriálová Brenda sa podelila o prelomovú správu o jej stave!

Archívne video

Shannen Doherty sa podelila so svojimi fanúšikmi o prelom v boji s rakovinou, ktorý označila za "zázrak". Bývalá hviezda seriálu Beverly Hills, 90210, ktorá má rakovinu prsníka v štvrtom štádiu, uviedla, že výsledky nedávnej liečby jej dali novú nádej do budúcnosti.

​Úplné detaily síce herečka známa najmä ako Brenda Walsh zo seriálu Beverly Hills 902 10 neposkytla, no stačí aj to málo, aby bolo jasné, že ide o priam nečakane dobrú správu. "Nepoviem, čo to je, som na novej infúzii proti rakovine a po štyroch liečbach sme naozaj nevideli rozdiel a všetci chceli, aby som zmenila liečbu, ale ja som si povedala: 'Budeme v tom pokračovať a uvidíme'," povedala svojmu onkológovi Aminovi Mirhadimu v pondelkovej epizóde podcastu Buďme si istí.

"A áno, po šiestej alebo siedmej liečbe sme naozaj videli, že sa prelomila hematoencefalická bariéra," dodala to najpodstatnejšie. Reakcia jej tela na novú liečbu bola už skutočne nečakaná, po všetkých zlých správach za ostatné obdobie. "Pre mňa je to teraz náhodou zázrak. To, že som si tak trochu hodila kockou a povedala som si: 'Pokračujme'. Že to skutočne prelomilo tú hematoencefalickú bariéru, je vlastne zázrak toho lieku, zázrak toho, že možno Boh zasiahol a povedal: 'Dám jej pokoj'," podelila sa o svoje dojmy. "Niekedy hľadáte zázraky na nesprávnych miestach a ony sú priamo pred vašou tvárou," povedala Shannen pokorne.

Hoci sa v roku 2017 po chemoterapii dostala do remisie, v roku 2019 sa rakovina vrátila rovno v štvrtom štádiu. Minulý rok herečka priznala, že jej rakovina metastázovala, pričom sa najprv rozšírila do mozgu a potom do kostí.  Napriek tomu, že Shannen nechce zomrieť, vysvetlila, prečo ju smrť nedesí. "Myslím, že by som sa smrti bála, keby som nebola dobrý človek, ale ja som. Nebojím sa smrti, len nechcem zomrieť, akože nikdy."

"Neskončila som so životom, neskončila som s láskou, neskončila som s tvorbou, neskončila som s tým, dúfam, že zmením veci k lepšiemu. Jednoducho som neskončila. Moja najväčšia spomienka ešte len príde," povedala Doherty, ktorá sa pred rokom rozišla s manželom po jeho údajnej nevere. Fanúšikom sa zverila, že "bojuje o to, aby zostala nažive". Zdá sa, že nateraz sa jej darí.

Najčítanejšie