Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Filmový Ken má nomináciu na Oscara, no je sklamaný! Za TIETO slová Goslingovi ženy tlieskajú!
Zdielať na

Filmový Ken má nomináciu na Oscara, no je sklamaný! Za TIETO slová Goslingovi ženy tlieskajú!

Archívna reportáž

Po úspechu na Zlatých glóbusoch a Critics Choice Awards sa v utorok dočkal herec Ryan Gosling (43), ako sa očakávalo, aj nominácie na Oscara za vedľajšiu rolu za jeho stvárnenie Kena vo filme Barbie. Je za ňu síce veľmi vďačný, ale veľmi kriticky sa stavia k fatku, že nomináciu nezískala aj režisérka Greta Gerwig za réžiu a herečka Margot Robbie za hlavnú rolu.

​Za najväčší filmový trhák minulého roka sa vzhľadom k zárobkom môže definitívne považovať film Barbie. Aj na Zlatých glóbusoch, ktoré začiatkom januára odštartovali hlavnú sezónu udeľovania filmových cien v USA, patril medzi favoritov s deviatimi nomináciami. Napokon ale najviac ocenení, až v piatich kategóriách, získal film Oppenheimer. Komédii Barbie režisérky Grety Gerwig sa podarilo získať cenu v novej kategórii Úspech v tržbách a návštevnosti a cenu za Najlepšiu pôvodnú pieseň v podaní Goslinga, čomu sám nemohol veriť, ako sa zdalo z jeho výrazu.

Ako bolo oznámené v utorok, film Barbie získal až osem nominácií na Oscarov. Ryan Gosling bol nominovaný v kategórii herec vo vedľajšej úlohe za stvárnenie Kena. Rozruch však vyvolalo. že nomináciu nezískala režisérka Greta Gerwig v režisérskej kategórii, ani predstaviteľka Barbie, Margot Robbie, ako herečka v hlavnej úlohe. Obe si síce vyslúžili nomináciu v iných kategóriách, no rozhodne s nižším kreditom. Gerwig za adaptovaný scenár a Robbie ako producent najlepšieho filmu. Pre Goslinga to bolo sklamanie, čo dal najavo vo svojom vyhlásení a zachoval sa skutočne ako feminista, podporujúc ženy, ktoré niesli v prípade tohto filmu skutočne to podstatné na svojich ramenách. Dalo by sa povedať, že akadémia v podstate potvrdila odkaz filmu - slávu za ženský výkon ponesie muž...

Ryan a jeho víťazná pieseň Kena:

"Som nesmierne poctený, že ma moji kolegovia nominovali spolu s takými pozoruhodnými umelcami v roku toľkých skvelých filmov. A nikdy som si nemyslel, že to poviem, ale som tiež neuveriteľne poctený a hrdý na to, že som stvárnil plastovú bábiku menom Ken. Nie je však Ken bez Barbie a neexistuje ani film o Barbie bez Grety Gerwig a Margot Robbie, dvoch osôb, ktoré sú najviac zodpovedné za tento celosvetovo uznávaný film, ktorý tvorí históriu," uviedol Gosling vo vyhlásení zverejnenom aj v People s tým, že mali byť ocenené spolu s ostatnými veľmi zaslúžilými nominantmi. Je ale rád za nomináciu Americy Ferrery a ďalších, ktoré a ktorí tiež prispeli svojim talentom k nakrúteniu tohto prelomového filmu.

Tak, ako Ryan podporuje kolegyne, sa za neho hrdo postavila jeho manželka, Eva Mendes, s krásnym vyznaním:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Eva Mendes (@evamendes)

Najčítanejšie