Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Česko smúti, vo veku len 59 rokov zomrel neprehliadnuteľný herec známy z mnohých seriálov
Zdielať na

Česko smúti, vo veku len 59 rokov zomrel neprehliadnuteľný herec známy z mnohých seriálov

Zdroj: pexels.com

Vo štvrtok podvečer obletela Česko smutná správa. Vo veku len 59 rokov skonal herec a hudobník Norbert Lichý.

​Smutnú novinu zverejnilo ostravské Divadlo Petra Bezruče na sociálnej sieti: "S hlbokým zármutkom oznamujeme, že nás opustil náš kolega Norbert Lichý. Informáciu divadlu potvrdila rodina, ktorej vyjadrujeme úprimnú sústrasť."

Lichý si zahral v divadle hlavnú postavu v slávnom Spaľovačovi mŕtvol:

Herec bojoval dlhé roky s veľkou nadváhou, situácia sa ešte zhoršila, keď sa jeho pohyb obmedzil po úraze. "Pri oslave svojej päťdesiatky som si roztrieštil pätu, keď som stúpil do prázdna zo štyridsaťcentimetrového praktikáblu," zveril sa pred časom so skutočne nešťastnou nehodou na divadelných doskách. Úraz natrvalo ovplynil jeho schopnosť chodiť.

Lichý pred 10 rokmi v Show Jana Krausa:

Pravdou ale bolo, že nadváha mu nebránila v herectve, naopak, stal sa pre určité úlohy vyhľadávaným. Hral v úspešnom seriáli Ohnivé kura, ale aj v seriáloch Prístav, Volga či Doktor Martin. Diváci si ho môžu pamätať aj z filmov Babovresky alebo Hodinový manžel. V seriáli Dabing Street ho museli dokonca ešte vypchávať, aby bol mohutnejší. V Divadle Petra Bezruča v Ostrave hral od deviatich rokov, v roku 1987 získal stály angažmán ako člen. V roku 2009 sa stal držiteľom ceny Thálie a bodoval aj u divákov ako hlas za čítanie románu Motýlik.

Pre ženu

Najčítanejšie