Zatiahnuté
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Najsmutnejší príbeh z kuchárskej šou! Nádor už Denise ovplyvňuje aj schopnosť rozprávať!
Zdielať na

Najsmutnejší príbeh z kuchárskej šou! Nádor už Denise ovplyvňuje aj schopnosť rozprávať!

Zdroj: instagram/DZ

Relácie o varení boli vždy obľúbené, no za ostatné roky sa z rôznych kuchárskych šou stal priam kult. V Česku to nie je inak a pred 4 rokmi verejnosť zaujala v súťažnej kuchárskej šou Denisa Zajícová, za slobodna Cziglová (34), keď sa dostala až do finále. V posledných mesiacoch však, žiaľ, vzbudzuje pozornosť už niečím iným - jej ťažkým bojom s rakovinou v mozgu. Vlani vo februári podstúpila operáciu mozgu, po ktorej prestala na čas hovoriť, počuť aj vidieť. Aktuálne ale jej stav opäť zasahuje aj schopnosť rozprávať.

​Pôvabná mladá mama dvoch malých detí, Denisa Zajícová, známa ako finalistka kuchárskej súťaže a propagátorka zdravej stravy, si naozaj zaslúži obdiv za svoju húževnatosť v boji s jej rakovinou mozgu. Minulý rok podstúpila po deviatich rokoch štvrtú operáciu mozgu, potom začala s finančne veľmi náročnou alternatívnou liečbou infúziami, striedavým elektrickým prúdom tzv. TTF a ďalšími, na čo jej manžel musel vyhlásiť verejnú zbierku, lebo ich nehradí zdravotná poisťovňa. Vyzbierali sa milióny korún, ale po počiatočných skvelých výsledkoch jej liečby, žiaľ, nastal obrat.

Pred Vianocami Denisa zverejnila na Instagrame svoje pikantné fotografie v koženom negližé a s bičíkom v ruke pred vyzdobeným stromčekom a nikto by nepovedal, že bojuje so smrtiacou chorobou. Azda práve to mal byť odkaz jej sexi fotky, ku ktorej pridala aj želanie: "Všetko najlepšie do nového roku, hlavne zdravie, to je to najdôležitejšie." To už vedela, že jej zostala len chemoterapia na to, aby si predĺžila život. "Šanca na úspešnosť chemoterapie je tridsaťpercentná. Pokiaľ nezaberie, je koniec," zverila sa nedávno Expresu.

Najnovšie sa rozhodla otvorene prihovoriť v živom vysielaní na Instagrame svojim sledovateľom o jej ťažkých chvíľach. "Vopred sa ospravedlňujem za to, že nerozprávam najlepšie, ale som šťastná, že som tu," povedala hneď v úvode, aby bolo jasné, prečo sa jej tak ťažko rozpráva, musí sa opakovať a zasekáva sa jej reč. No aj v tejto ťažkej situácii, keď je zrejmé, že nádor ovplyvňuje dôležité komunikačné centrá v mozgu, sa snaží zachovávať radosť zo života.  "Mám tú najväčšiu radosť, že tu som a žijem. Už som myslela, že vám ani nikdy nepoviem ahoj a že sa volám Denisa...," vyznala sa, pričom poďakovala za vyzbierané peniaze, ktoré chce venovať postihnutým glioblastómom.

Hoci sa podrobuje chemoterapii, ako poslednej nádeji na zázrak, je pripravená na všetko. No aj pre svoje dve malé dcérky si váži každý deň, keď s nimi ešte môže byť. "Chcela som sa s vami aspoň takto... Nie, nechcem povedať rozlúčiť, to je naprd. Len som prosto chcela, aby ste toto vedeli aj to, že som šťastná a každý deň si užívam naplno," odkázala ľuďom v nádeji, že azda aspoň niekto pochopí, že netreba riešiť malichernosti, ale užívať si každý deň. Napokon, nikto nevie, ktorý bude ten posledný...

Pre ženu

Najčítanejšie