Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Agátu život poučil! Trpká spomienka na Prachařa poznačila jej druhé manželstvo!
Zdielať na

Agátu život poučil! Trpká spomienka na Prachařa poznačila jej druhé manželstvo!

Archívna reportáž

Takto hovorila Agáta o Jakubovi v čase, keď boli spolu

Od 29. decembra je z Agáty pani Dopitová (38). Priznala, že pri jej svadbu s Mirkom Dopitom (39) riešila aj jednu neromantickú tému. Na tú sa najmä v našich končinách málo myslí a neskôr po krachu manželstva a rozvode ostáva mnohým len horko zaplakať. Svoju skúsenosť s tým má aj Agáta, keď ju po rozvode súdnou cestou "prinútil" jej exmanžel Jakub Prachař (40) vyplatiť ho z polovice ich domu a pozemku, ktorý bol ale údajne komplet v majetku Agáty už pred ich svadbou.

​Veľmi citlivou témou v rámci príprav na svadbu je nepochybne pre budúci manželský pár zmluvné riešenie ich peňazí a majetku. Ako sa ale mnohokrát potvrdilo, pokiaľ nespísali predmanželskú zmluvu, prináša to pri rozvode obvykle starosti a komplikácie. Na západe je to pritom bežná záležitosť. Po prvej zlej skúsenosti dala predmanželskú zmluvu podpísať svojmu druhému manželovi aj Agáta Hanychová.

Poučila sa z minulej skúsenosti s exmanželom Jakubom Prachařom. "Predmanželská zmluva je. Je drsná, ale jej obsah nebudem prezrádzať," vyjadrila sa k tomu len krátko pre Extra.cz. Neodpustila si ale poznámku: "Dievčatá, neberte sa bez predmanželskej zmluvy. Aj keď ten chlap vyzerá, že má peniaze, neberte sa bez predmanželskej zmluvy. Mirek ju podpísal hneď. Dohodli sme sa na tom spoločne. Viac sa k tomu nebudem vyjadrovať."

Vo všeličom nemala Agáta jasno, ale v tom, že bude mať predmanželskú zmluvu, jasno zjavne mala:

Poriadne ju nahnevalo, ako sa k nej zachoval Jakub Prachař v súvislosti s rozdelením ich majetku po rozvode. Vysúdil od nej podiel na ich dome so záhradou vo výške 10 miliónov korún. "Mám prázdny účet, nemáme rodinnú chalupu v Orlických horách, ale mám dom a dve deti. Tak to jednoducho je, ale konečne mám pokoj. Keby som nemala deti, tak ten dom predám," vyjadrila sa pred zhruba dvomi rokmi pre Blesk Hanychová. Hnevalo ju najmä to, že mu musela vyplatiť aj podiel za záhradu, ktorá bola v jej vlastníctve, ale nemala síl sa s ním kvôli tomu ďalej súdiť.  A tiež bolo mrzuté, že jej mama Veronika Žilková musela predať rodinnú chalupu, aby mala Agáta z čoho Jakuba vyplatiť. "Ja byť mužom, tak by som sa nemohla pozrieť do zrkadla," tvrdila a volila aj ostrejšie slová. Azda to s Dopitom dopadne lepšie.

Najčítanejšie