Polojasno
20°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Smutný začiatok roku! Česko prišlo o svojho Toma Cruisa či Brada Pitta
Zdielať na

Smutný začiatok roku! Česko prišlo o svojho Toma Cruisa či Brada Pitta

Zdroj: pexels.com

K plejáde zosnulých hercov za ostatné mesiace sa, žiaľ, pridal aj ich kolega Pavel Vondra (†54). Smúti za ním nielen jeho manželka, Šárka Vondrová (56) a najbližšia rodina, ale aj jeho kolegovia. Pre verejnosť jeho tvár až taká známa nebola, ale jeho hlboký hlas zaiste počuli všetci vo filmových postavách takých hviezdnych hercov ako sú Brad Pitt, Tom Cruise či Hugh Grant, ale aj mnohých iných.

Vondra ako hlas Hugha Granta aj v tomto slávnom filme:

Smutnú správu o skone svojho kolegu a kamaráta zverejnila prvý deň roku herečka a dabérka Mirka Součková. "Veľmi nerada a s veľkým zármutkom píšem tieto riadky. Opustil nás navždy náš kamarát, dobrý herec, dabér a predovšetkým láskavý človek. Je mi to neuveriteľne ľúto. Súcitím s jeho rodinou a prosím všetkých, vzhľadom k tejto veľmi bolestivej strate, menom jeho milujúcej ženy a rodiny o zachovanie piety. Spomeňme na Pavla a zapáľme sviečku. Pokoj tvojej láskavej a krehkej duši, Pavlíček," odkázala herečka a zároveň poďakovala v mene vdovy za podporu a sústrasť.

Pavel Vondra sa narodil 13. 4. 1969 a herectvo vyštudoval na Pražskom konzervatóriu. Už počas štúdia hosťoval v pražskom Divadle E. F. Buriana. V roku 1990 získal angažmán do Východočeského divadla v Pardubiciach, kde stvárnil desiatky postáv. Od roku 1994 sa presunul do Prahy, kde do roku 1997 hral v Divadle na Starém Městě, známom aj ako Divadlo v Dlouhé. Odvtedy bol na voľnej nohe. Spolupracoval s Divadelní společností Háta.

V televízii sa ukázal v menších úlohách v seriáloch Ordinace v růžové zahradě (2006) či Kriminálka Anděl (2008). Ale jeho hlavnou oblasťou hereckej kariéry sa od polovice deväťdesiatych rokov stal dabing. Mal zaujímavý hlboký hlas, vďaka ktorému daboval stovky postáv drsňákov a lámačov sŕdc, medzi nimi aj Hugha Granta, Brada Pitta, Kevina Bacona či Toma Cruisa a mnohých ďalších, vyše tisíc postáv, napríklad aj postavu Steva z Beverly Hills 902 10. Spolu s manželkou Šárkou svoje hlasy prepožičiavali tiež filmovým a seriálovým manželským párom. Zosnulý herec sa často objavoval aj v reklamách.

Najčítanejšie