Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Len 48-ročného hviezdneho herca našli mŕtveho v aute! Prípad má smutné pozadie
Zdielať na

Len 48-ročného hviezdneho herca našli mŕtveho v aute! Prípad má smutné pozadie

Zdroj: pexels.com

Krátko pred koncom roka obletela svet ďalšia smutná správa o skone hviezdneho herca. Žiaľ, opäť išlo o predčasný skon, navyše podľa všetkého dobrovoľný. Jedného z najúspešnejších juhokóreských hercov, ktorý sa presadil aj v Hollywoode, keď zažiaril v oscarovom filme Parazit, Lee Sun Kyuna, našli v aute na parkovisku bez známok života. Mal len 48 rokov.

​Záchranná služba objavila 48-ročnú hviezdu v juhokórejskom Soule v aute po tom, ako jeho rodina v panike nahlásila jeho zmiznutie, keď našla správu podobnú listu na rozlúčku, píše Mirror. Herec bol údajne od októbra vyšetrovaný pre údajné užívanie nelegálnych drog - hoci on sám tvrdil, že bol vydieraný. Za drogové trestné činy v Južnej Kórei hrozí recidivistom a predajcom až 14 rokov väzenia a najmenej šesť mesiacov odňatia slobody. V krajine platia prísne protidrogové predpisy.

Juhokórejské médiá uviedli, že polícia vypočúvala Leeho trikrát, z toho cez víkend 19 hodín. Podľa agentúry Yonhap herec uviedol, že ho hosteska v bare oklamala, aby užil drogy, a že sa ho následne pokúsila vydierať. Hviezda počas policajného výsluchu tvrdila: "Inhaloval som slamkou cez nos, ale myslela som si, že je to tabletka na spanie. Netušila som, že je to droga." Barmanka ale vravela niečo iné:  "Videla som, ako Lee Sun-kyun vdychoval ketamínový prášok pomocou slamky. Spomenula som mu ketamín a zdalo sa, že je zvedavý, tak som mu ho zohnala a on ho užil." Vyšetrovaním sa však prišlo na ďalšie dátumy a miesta piatich incidentov súvisiacich s drogami.

Pripomeňte si herca v jeho najslávnejšom filme Parazit:

Lee prostredníctvom svojho právneho zástupcu požiadal oddelenie pre vyšetrovanie drogovej trestnej činnosti Metropolitnej policajnej agentúry o vykonanie testu na detektore lži. "Sme v neuveriteľne nespravodlivej situácii, Lee Sun Kyun by sa mal podrobiť testu na detektore lži, aby sa vedecky overilo, čie tvrdenie je pravdivé," povedal hercov právnik. "Úprimne sa ospravedlňujem za to, že som spôsobil veľké sklamanie mnohým ľuďom tým, že som bol zapletený do takéhoto nepríjemného incidentu. Je mi ľúto mojej rodiny, ktorá v tejto chvíli znáša takú ťažkú bolesť," vyjadril sa herec.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Cinépolis Indonesia (@cinepolisid)

Lee sa prvý raz presadil v seriáli Taereung National Village v roku 2005, potom v seriáli Coffee Prince, nasledoval film Biela veža. Ďalej si zahral vo filmoch Pasta z roku 2010, Golden Time v roku 2012 a My Mister v roku 2018. Herec zožal veľký úspech na striebornom plátne vo filmoch Paju (2009), za ktorý získal cenu za najlepší mužský herecký výkon na Medzinárodnom filmovom festivale v Las Palmas de Gran Canaria, mysterióznom trileri Bezmocný (2012), Všetko o mojej žene (2012) a čiernej komédii Ťažký deň (2014). Celosvetovo sa preslávil, keď sa stal komediálny thriller Parazit z roku 2019 prvým neanglicky hovoreným filmom, ktorý získal Oscara za najlepší film. Film získal celkovo štyri Oscary a okrem toho aj Zlatý glóbus, cenu BAFTA a cenu Screen Actors Guild. So svojou priateľkou herečkou Jeon Hye sa oženil 23. mája 2009 po siedmich rokoch randenia, pričom v novembri toho istého roku oznámil, že sa im narodil prvý syn. Ich druhý syn sa narodil 9. augusta 2011.

Najčítanejšie