Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
"Odložili" ho radšej do nemocnice! Nenašiel sa nikto, kto by s Krampolom strávil Vianoce!
Zdielať na

"Odložili" ho radšej do nemocnice! Nenašiel sa nikto, kto by s Krampolom strávil Vianoce!

Archívna reportáž

Posledné roky prežíva Jiří Krampol (85) neľahké chvíle kvôli zhoršenému zdraviu, nielen okolo Vianoc. Ani tento rok sa, žiaľ, nevyhol zdravotným problémom. Zle sa mu dýcha, zavodňuje sa mu organizmus, ba občas vedie reči, že už nemá chuť ani žiť. Lekári mu neodporúčajú chodiť do spoločnosti, kde vždy trochu pookreje, ale vzhľadom na počasie a chrípkové obdobie je to pre neho v tomto období riskantné. A osamelý bol aj cez Vianoce.

​Samota je pre herca a moderátora Jiřího Krampola ako za trest. V spoločnosti sa cíti ako ryba vo vode, ale po zlých skúsenostiach z minulých rokov mu to teraz lekári chodiť neodporúčajú. Aj krátko po krste jeho novej knihy s názvom Vylomeniny Jiřího Krampola v polovici novembra, sa mu urobilo nevoľno a museli volať sanitku, ktorá ho odviezla do nemocnice na JIS-ku. Začiatkom decembra mu zas volal domov sanitku jeho sused, zdravotný brat z nemocnice, ktorý na neho dohliada.

Na Štedrý deň si však Krampol neodpustil vyjsť mimo domov. "Už osem rokov jazdím tráviť za kamarátkou a priateľmi a nevynechám ani tento rok," zveril sa pár dní predtým pre eXtra.cz. Ale už na prvý sviatok vianočný prišiel herec v sprievode svojho manažéra Miloša Schmiedbergera do nemocnice. Podľa informovaného zdroja si tam poleží minimálne nasledujúce tri dni, hoci sa veľmi dožadoval prepustenia domov. Je veľmi slabý a doma by sa o neho nemal kto postarať.

Snažil sa mu dohovoriť aj Schmiedberg. "Manažér mu musel vysvetľovať, že nemôže riskovať, že by trebárs cestou na toaletu spadol a nedokázal si následne zavolať pomoc," prezradil zdroj. Napriek svojmu vysokému veku si Krampol však stále trúfa nakrúcať, ale predsa len má obavy, ako to zvládne, keďže mu robí problém pohyb. Manažér zvažuje, že ho budú voziť na pľac na vozíku a po odohraní jeho partie ho zas odvezú. Ktovie, či to ale Krampolovi dovolí jeho problém s dychom pre jeho dlhotrvajúce problémy s pľúcami, ktoré sa rapídne zhoršujú...

Najčítanejšie