Oblačno
21°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Soukup totálne zlyhal! Ako mohol spraviť ľuďom pred Vianocami TOTO?!
Zdielať na

Soukup totálne zlyhal! Ako mohol spraviť ľuďom pred Vianocami TOTO?!

Archívna reportáž

Problémy v biznise stáli Soukupa aj vzťah

Zdá sa, že problémy s dlhmi mediálneho bossa Jaromíra Soukupa (54) ešte stále nie sú zažehnané. Najsmutnejšie na tom je, že práve pred Vianocami to poriadne pocítili zamestnanci jeho spoločností a firiem, keď im neprišli na účet výplaty či honoráre. Soukupov obchodný partner Jan Čermák sa to našťastie rozhodol napraviť, aj keď priznáva komplikácie.

​O tom, do akej hĺbky zadĺžil Jaromír Soukup svoje firmy svedčí aj to, že napriek tomu, že tam vstúpil strategický partner Jan Čermák, stále chýbajú peniaze na výplaty. "Ľudia nielen na TV Barrandov, ale celkovo vo firme Empresa Media (vydavateľstvo) alebo Médea (reklamná spoločnosť) nedostali výplaty. To pred Vianocami fakt nepoteší. Vedenie im sľubuje, že to pošle, lenže vraj nie je jednoduché to zaistiť. Ale mali to mať už pätnásteho," uviedol zdroj odtiaľ pre eXtra.cz.

Podľa ďalšieho zdroja sa nový spolumajiteľ Jan Čermák snaží situáciu riešiť. "Je naštvaný, pretože svojim ľuďom zdôrazňuje, že čo sa týka platenia, absolútna priorita sú pre neho zamestnanci a živnostníci, ktorí pre firmy pracujú," tvrdí. Nedávno Čermák prezradil, že Soukup narobil dlhy vo výške jeden a pol miliardy korún. "Kvôli bežiacej exekúcii zo strany Knowlimits došlo k blokácii účtov a zdržania platieb od odberateľov. Situáciu sme vyriešili financovaním zvonku, čo sme urobili, ako najrýchlejšie to šlo," vysvetľoval Čermák pre eXtra.cz v stredu.

Soukup je stále moderátorom väčšiny relácií v televízii, ktorá mu patrí už len spolovice:

"Chápeme, že sú Vianoce a pre ľudí to môže byť komplikovaná situácia. Dnes odišli výplaty zamestnancom, do zajtra budú vyriešené aj platby ľuďom, ktorí tu pracujú na živnosť," prezradil Čermák, ako sa postavil k tejto nepríjemnej situácii. Jeho manažment sa snaží, aby Soukupove firmy a spoločnosti, ktoré mu už patria len na 50 percent, dostali čo najrýchlejšie do stability. Nedávno rozposlali zamestnancom list, kde sľubujú, že k zlepšeniu by malo dôjsť už v januári. Medzitým už podaktorí hlásili, že im výplata prišla na účet. Ako by situáciu riešil Soukup, ak by neprišla záchrana v podobe nového spolumajiteľa, nie je jasné, zrejme by to boli pre mnohých poriadne smutné Vianoce.

Najčítanejšie