Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Šokujúce obvinenie! Rýchly a zbesilý Vin Diesel obvinený zo sexuálneho násilia!
Zdielať na

Šokujúce obvinenie! Rýchly a zbesilý Vin Diesel obvinený zo sexuálneho násilia!

Archívna reportáž

Už aj hrdina akčných filmov, americký herec Vin Diesel (56) má na krku obvinenie zo sexuálneho napadnutia. Žalobu na neho podala jeho bývalá asistentka Asta Jonasson. K tejto udalosti malo dôjsť už v roku 2010. Po zavedení zákona Speak Out Act v roku 2022 sa obnovili nároky na vymáhanie škôd v dôsledku sexuálneho napadnutia, ku ktorému došlo 1. januára 2009 alebo neskôr, čo Jonasson podnietilo k žalobe voči Dieslovi.

​V žalobe, ktorú podala produkčná koordinátorka Asta Jonasson na súde v LA tvrdí, že bola po sexuálnom napadnutí hercom Vin Dieslom viacnásobne poškodená, píše The Sun. Poznamenala, že sa cítila byť posilnená hnutiami #MeToo a Time's Up, a rozhodla sa "získať späť svoju slobodu a spravodlivosť za utrpenie, ktoré prežívala vinou Vin Diesela a One Race Films". Herec 1. januára 2010 nakrúcal film Fast 5 a ona ho mala odprevadiť do hotela, aby mu pomohla vyhnúť sa fotografom. Pustil ju až po pár hodinách, keď ju údajne zadržiaval na izbe a prišlo k násilnostiam.

Jonasson tiež obvinila Diesela a One Race Films z pokusu o zakrytie údajov v jej žalobe, kde opisovala ako "trpela a naďalej trpí ponížením, emocionálnym stresom a duševnou a fyzickou bolesťou a úzkosťou". Cíti sa byť vraj diskriminovaná na základe pohlavia/rodu, keď s ňou mala filmová spoločnosť na podnet Diesela ukončiť nezákonne pracovný pomer, čo považovala za odvetu za jej odpor voči sexuálnemu útoku tohto herca. V spise opísala, ako sa mal Diesel opakovane snažiť o sex s ňou, keď sa násilne dotýkal jej tela a sťahoval jej pritom spodnú bielizeň.

Z autíčkarskej kultovky sa stal už pomaly seriál, tento rok šlo do kín už 10. pokračovanie:

Dieselov právny zástupca vo štvrtok Jonassonovej tvrdenia označil vo svojom vyhlásení za nezmysel. "Dovoľte mi to ujasniť, Vin Diesel kategoricky popiera tieto tvrdenia v celom rozsahu. Toto je prvýkrát, čo počul o tomto viac ako 13-ročnom tvrdení tejto zamestnankyne, ktorá pre neho pracovala deväť dní. Existujú jasné dôkazy, ktoré vyvracajú tieto bizarné obvinenia," uviedol právnik Bryan Freedman podľa komentára v časopise Deadline. O aké dôkazy ide, ale nevedno. Jonasson vraj doteraz rešpektovala dohodu o mlčanlivosti, ktorú vtedy podpísala s One Race Films, no rozhodla sa konečne ozvať. Teraz to už bude mať v rukách súd.

Zdá sa, že Vin si z obvinenia ťažkú hlavu nerobí, zverejnil veselú fotku želajúc ľuďom úsmev:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vin Diesel (@vindiesel)

Najčítanejšie