Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Bílá, Havlová, Hanychová, Farna, Krajčo... Srdcervúce slová hviezd k masakru na filozofickej fakulte!
Zdielať na

Bílá, Havlová, Hanychová, Farna, Krajčo... Srdcervúce slová hviezd k masakru na filozofickej fakulte!

Archívne video

Politicky rozhádané Česko dokázala tesne pred Vianocami zjednotiť tragická udalosť v takom rozsahu, že to jeho novodobá história nepamätá. Vianočne rozžiarenú Prahu kruto poznačil krvavý masaker šialeného mladíka, ktorý pripravil o život 14 ľudí a ďalších 25 je v nemocnici so zraneniami. Svoje zdesenie vyjadrili ľudia a politici z celého sveta, ale aj české celebrity.

​Medzi prvými reagovala vdova po zosnulom prezidentovi Václavovi Havlovi, Dagmar Veškrnová. "Vyjadrujem sústrasť všetkým rodičom a pozostalým s tragédiou, ktorá sa odohrala dnes na akademickej pôde Filozofickej fakulty. Stále nemôžem vstrebať, že niečo také sa stalo v mojej rodnej zamatovej zemi, kde som sa narodila a ktorú milujem. O 3 dni je Štedrý deň. Neviem, ako potešiť, ako vysušiť slzy. Dochádzajú slová," napísala k fotke so študentami na rímse, kde sa schovávali pred šialeným strelcom.

Svoju bolesť vyjadrila aj známa moderátorka, bývalá česká Miss Iva Kubelková. "Tragédia, chce sa mi plakať. Modlím sa za všetkých, ktorí o niekoho prišli a prajem silu raneným i tým, ktorí pri tom boli osobne," odkázala táto mama dvoch študentiek, ktorá to prežíva o to viac.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Iva Kubelkova (@ivakubelkova)

Nemohlo chýbať ani vyjadrenie vždy citlivej Lucie Bílej. "Je mi to tak ľúto. Myslím teraz na rodiny a priateľov tých, ktorí nás dnes opustili. Objímam všetkých, ktorých dnes zasiahla tragédia, ktorá sa už nikomu z nás nevymaže z pamäti…" vyznala sa.  Nemám slov, úprimnú sústrasť rodinám," napísala Ewa Farna a pridala aj kontakt na krízovú linku. Ďalšie komentáre prišli aj od Krajča, Nývltovej, Vignerovej aj Agáty Hanychovej, všetci sú zdesení, smutní a nechápu, ako sa také niečo mohlo vôbec stať...

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lucie Bílá (@luciebila)

Najčítanejšie