Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Desivá spoveď českej herečky! Bola pri tom, keď v Prahe vyčínal šialený vrah!
Zdielať na

Desivá spoveď českej herečky! Bola pri tom, keď v Prahe vyčínal šialený vrah!

Zdroj: Instagram/JB

Celé Česko a s ním aj svet je v šoku zo strašného činu vraha, ktorý strieľal v budove pražskej filozofickej fakulty. O život prišlo 14 osôb, vyše dvadsať je zranených, z toho desať ťažko. Česká vláda vyhlásila na sobotu štátny smútok, tieto Vianoce su týmto odporným zločinom hlboko poznačené. Tým, ktorí túto hrôzu videli na vlastné oči, ostanú navždy desivé spomienky. Bola medzi nimi aj herečka Jana Bernášková (42), ktorá zdieľala svoje pocity na sociálnej sieti.

​Včerajšie popoludnie si herečka Jana Bernášková chcela spríjemniť posedením v kaviarni pri dobrom zákusku s jej známymi. Zaiste ani len netušila, aký horor tam v skutočnosti zažije. Kaviareň je totiž oproti filozofickej fakulty, kde došlo k brutálnemu útoku šialeného mladíka, ktorý sa na svoj čin pripravoval už nejaký čas. Žiaľ, podarilo sa mu zobrať život najmenej štrnástim osobám, ďalší ešte bojujú v nemocnici.

Jana Bernášková s hrôzou sledovala, čo sa deje a ešte plná emócií to neskôr popísala na sociálnej sieti. V kaviarni všetkých držali niekoľko hodín, pokým ich prepustili. "Sedeli sme, pili kávu a jedli tortu... A desať metrov od nás študenti behali po okenných rímsach, aby si zachránili život. Keď sme to zahliadli, boli sme šokovaní. Sledovali sme ich a nemohli im pomôcť," opísala herečka chvíle zúfalej bezmocnosti ľudí v kaviarni.

Jana je hlavná postava vo filme nakrútenom podľa jej knihy:

VYdesení ľudia v kaviarni sa ale svoj strach pokúsili premeniť na vrúcne želanie. "V tú chvíľu sa väčšia časť reštaurácie začala modliť. Áno. Veriaci, neveriaci... všetci sa modlili za rýchly koniec a za všetky duše, ktoré, bohužiaľ, zomreli. Myslíme na všetkých pozostalých a prosíme za ochranu duší zomrelých. Všetkým pozostalým prajem úprimnú sústrasť," ukončila Jana svoju spoveď z otrasného zážitku, na ktorý zaiste nikdy nezabudne. Azda sa už nič podobné nezopakuje, v Prahe, ale ani nikde inde na svete.

Najčítanejšie