Zatiahnuté
12°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Po rokoch boja s rakovinou zomrel slávny herec, hviezda z filmu Love Story či seriálu Kosti
Zdielať na

Po rokoch boja s rakovinou zomrel slávny herec, hviezda z filmu Love Story či seriálu Kosti

Zdroj: SITA

Keď sa v roku 1970 objavil americký herec Ryan O'Neal spolu s herečkou Ali MacGraw v dnes už legendárnom filme Love Story, vyvolal priam ošiaľ. Nebolo snáď väčších hviezd v Hollywoode ako oni dvaja. Za túto rolu bol Ryan O'Neal nominovaný na Oscara a Zlatý glóbus. Jeho dcérou je slávna oscarová herečka Tatum O'Neal (60), exmanželka tenistu Johna McEnroa (64). Žiaľ, Ryan O'Neal v piatok navždy opustil tento svet.

​Smutná správa o skone herca Ryana O'Neala prišla po tom, ako mal po rokoch liečenia poraziť leukémiu a neskôr aj rakovinu prostaty a zdalo sa, že sa už teší dobrému zdraviu. Informáciu o skone herca v piatok zverejnil jeho syn Patrick O'Neal (56). "Toto je tá najťažšia vec, akú som kedy musel povedať, ale idem na to. Môj otec dnes pokojne zomrel, pričom mu bol oporou jeho milujúci tím," napísal Patrick na Instagrame. "Môj otec Ryan O'Neal bol vždy môj hrdina. Vzhliadal som k nemu a vždy bol pre mňa životným vzorom," vzdal hold otcovi, ktorý účinkoval okrem Love Story aj v kultovom filme Papierový mesiac, či neskôr v seriáli Kosti a v mnohých ďalších filmoch i seriáloch.

Ryan v seriáli Kosti:

Príčinu smrti zatiaľ nezverejnili. Prvýkrát mu diagnostikovali chronickú myeloidnú leukémiu v roku 2001. Neskôr sa k tomu pridala aj rakovina prostaty v druhom štádiu. V roku 2012 herec uviedol: "Hoci ma táto správa šokovala a ohromila, cítim šťastie, že sa to odhalilo skoro a podľa môjho výnimočného tímu lekárov je prognóza na úplné uzdravenie pozitívna." Lekári mali pravdu, ako sa ukázalo. Ryan vyzýval druhých na pravidelné prehliadky, pretože včasné odhalenie choroby je zásadné pre šancu na vyliečenie.

Pripomeňte si fešáka Ryana v slávnej Love Story:

Po slávnom hercovi zostali štyri deti, najmladší syn Redmond (38) sa mu narodil zo vzťahu s herečkou Farrah Fawcett, ktorá zomrela v roku 2009 na rakovinu. Je prekvapujúce, že nie Redmond, ale syn Patrick vyzdvihol v piatok v samostatnom príspevku vzťah otca so slávnou herečkou, ktorý trval tri desaťročia. "Každý mal ten plagát, on mal skutočného McCoya. A teraz sa opäť stretávajú. Farrah a Ryan. Strašne mu chýbala. Aké to musí byť objatie. Opäť spolu," dojemne opísal na Instagrame ich nesmrteľnú, vášnivú lásku. Hoci ju herec požiadal krátko pred jej skonom o ruku, zosobášiť sa už nestihli.

Pre ženu

Najčítanejšie