Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Vémola má veľký problém, ide o TÝRANIE zvierat! Prečo spravil TOTO jeho tigrici?!
Zdielať na

Vémola má veľký problém, ide o TÝRANIE zvierat! Prečo spravil TOTO jeho tigrici?!

Zdroj: Instagram/KV

Mnohým je ľúto zápasníka Karlosa Vémolu (38) pre jeho bolesť zo straty bielej tigrice Antonie Ramby, ktorú mu v pondelok odobrali, ale ako vyšlo najavo, niečo v chove nebolo v poriadku. Už to, že toto vysoko chránené zviera choval nelegálne, je dostatočný dôvod, aby mu bola odobratá, ale Vémolovo "chovateľstvo" zašlo naozaj priďaleko, keď ju dal údajne zmrzačiť.

​Je na pováženie, kam až siaha ľudská túžba dokazovať si svoju výnimočnosť. V prípade Karlosa Vémolu je to okrem iného aj jeho megalománia v mnohých sférach, vrátane chovu exotických zvierat v jeho Vémolande, ako nazýva "ZOO" pri svojom dome. Je otázne, nakoľko je bezpečné tam mať v klietkach levicu a tigricu, ale aj to, či sú tam pre ne vhodné podmienky. No zdá sa, že Vémola si to navyše s týmito šelmami tak trochu uľahčil, čo sa týka bezpečnosti. Po tom, čo veterinár krátko pred odobratím bielej tigrice zistil, v akom stave má laby, zostal zhrozený a považuje to za týranie, píše Ekolist.cz.

Vémola sa úradnému odobratiu nelegálne chovanej bielej tigrice bránil a poukazoval pritom, že na jej novej adrese v nemeckom Záchrannom centre pre divoké zvieratá Tierart v Maßweilere, dlho neprežije. Azda za tým bolo aj jeho vedomie, že je sčasti ohrozená preto, že jej dal chirurgicky odstrániť všetky pazúry na predných končatinách. Zdôvodňoval to tým, že Antonie Ramba mala v pazúroch zápal. Veterinár ale namietal, že sa pritom aj zdravé pazúre neodstraňujú, len konkrétny, ktorý je zápalom postihnutý.

Takto pred rokom Vémola oduševnene tvrdil, že je všetko inak. Neskôr musel priznať, že s papiermi naozaj podvádzal:

Ako poukázali na webe Ekolist, tigrici to môže spôsobiť viaceré problémy, z tých zdravotných napríklad aj bolesti chrbta kvôli strate rovnováhy. Pre toto jej už nezvratné zmrzačenie nemôže prejavovať ani prirodzené správanie a brániť sa pazúrmi pri útoku iného zvieraťa či si značkovať svoje územie škrabaním. V Nemecku ju chcú dať k jej sestre Charlot, ak sa ale nevyskytne medzi nimi napätie. U Vémolu chce medzitým Štátna veterinárna správa preveriť podozrenie z týrania zvierat. "Po obdržaní všetkých dôležitých dokumentov a informácií Krajská veterinárna správa preverí odobranie všetkých pazúrov na predných končatinách tigrice Ramby. Chirurgické odstranenie pazúrov u šelmy z iných ako zdravotných dôvodov možno považovať za závažný priestupok týrania zvieraťa, ktorý porušuje zákon na ochranu zvierat proti týraniu," vyjadril sa Petr Vorlíček, hovorca Štátnej veterinárnej správy. Navyše si overia, či sa tak nestalo aj u jeho levice Elzy. Vémola má evidentne zarobené na ďalší problém, v tomto prípade si ale sympatie ľudí iste nezíska.

Vémola dal von vyjadrenie k obvinenia z týrania, akurát tam ani slovom nespomenul pazúry:

Najčítanejšie